Sport

Sorana Cîrstea – Karolina Muchova 5-7, 4-6 în turul 2 la WTA Montreal! Românca, eșec după un set echilibrat

Sorana Cîrstea o înfruntă pe Karolina Muchova în turul al doilea la WTA Montreal 2023. Test complicat pentru calificarea în optimi.
09.08.2023 | 22:52
Sorana Cirstea  Karolina Muchova 57 46 in turul 2 la WTA Montreal Romanca esec dupa un set echilibrat
Sorana Cîrstea o înfruntă pe Karolina Muchova în turul al doilea la WTA Montreal. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT
09-08-2023
18:14

S. Cîrstea - K. Muchova 5-7, 4-6

Vezi toate fazele video importante aici.

5-7, 4-6: Karolina Muchova își face serviciul și se califică în optimile turneului de la Montreal, unde se va duela cu Iga Swiatek. După o oră și 49 de minute, jucătoarea din Cehia s-a impus în fața Soranei Cîrstea. 

5-7, 4-5: Karolina Muchova face din nou break în finalul setului și va servi pentru câștigarea partidei. 

5-7, 4-3: Se merge cu serviciul la jumătatea setului secund. Karolina Muchova va servi pentru a restabili egalitatea.

5-7, 3-2: Sorana Cîrstea conduce însă fără break. Muchova a revenit în set. 

5-7, 2-1: Karolina Muchova revine în forță și recuperează break-ul la zero. 

5-7, 2-0: Start bun pentru româncă în setul secund. Sorana Cîrstea face break-ul și va servi pentru a se distanța și mai mult.

5-7, 0-0: Karolina Muchova a câștigat dramatic primul set. Sorana Cîrstea a ratat două mingi de a duce setul în tie-break, în timp ce jucătoarea din Cehia a fructificat a treia minge de set. 

5-6: Sorana Cîrstea pierde două game-uri consecutive, iar Karolina Muchova va servi pentru câștigarea primului set. 

5-4: Sorana Cîrstea a avut două mingi de break, însă pe care nu le-a fructificat. Karolina Muchova va servi sub presiune. 

4-3: Sorana Cîrstea câștigă cu ceva emoții pe propriul serviciu și rămâne în față. 

2-2: Sorana Cîrstea face rebreak-ul, iar primul set stă sub semnul echilibrului.

1-2: Sorana Cîrstea câștigă lejer la serviciu și punctează în premieră pe tabela de scor. 

0-2: Karolina Muchova face break-ul în startul meciului și îl confirmă cu serviciul. Cehoaica trece în avantaj. 

Partida de pe terenul 5 dintre Sorana Cîrstea și Karolina Muchova a început! Românca începe la serviciu. 

Sorana Cîrstea o întâlnește pe Karolina Muchova în turul al doilea la WTA Montreal. Partida dintre cele două este programată a doua pe terenul 5 și va începe nu înainte de ora 21:00, ora României.

Sorana Cîrstea – Karolina Muchova în turul 2 la WTA Montreal

Sorana Cîrstea (31 WTA) este singura româncă prezentă pe tabloul principal la ediția din 2023 a turneului WTA de la Montreal. În runda inaugurală, sportiva din Târgoviște a învins-o pe Varvara Gracheva (40 WTA), scor 6-4, 7-6(3).

ADVERTISEMENT

În primul set s-a mers cu serviciul până la 5-4. Ulterior, Sorana Cîrstea a făcut break-ul și a câștigat setul inaugural după 45 de minute. Echilibrul s-a menținut și în al doilea set. Românca și franțuzoaica de origine rusă și-au câștigat serviciul până la 6-6.

În tie-break, Sorana Cîrstea a avut nervii mai tari și s-a impus cu 7-3. Întreaga partidă a durat două ore și 8 minute. Pentru calificarea în turul secund la WTA Montreal, „Sori” și-a asigurat un cec în valoare de 17.930 de dolari și 60 de puncte WTA.

ADVERTISEMENT

Cine este Karolina Muchova, adversara Soranei Cîrstea de la WTA Montreal

Sorana Cîrstea o va întâlni pentru a patra oară în circuit pe Karolina Muchova (17 WTA). Întâlnirea de la Canada Open va fi a treia dintre cele două sportive în acest sezon. Jucătoarea din Cehia, favorită 14 la Montreal, o conduce pe Sorana Cîrstea cu 2-1 la meciurile directe.

În 2020, la US Open, Karolina Muchova a câștigat împotriva Soranei Cîrstea, scor 6-3, 2-6, 7-6(7). În luna februarie a acestui an, cehoaica a câștigat la Dubai, scor 6-4, 7-6(4). Ultimul meci direct a fost trecut în cont de româncă. „Sori” a câștigat la Miami, scor 7-5, 6-1.

ADVERTISEMENT

După Wimbledon, Sorana Cîrstea a luat startul turneului de la Washington, unde a fost învinsă în turul al doilea de Samsonova. În runda inaugurală, românca a reușit să o învingă pe Petra Martic. De cealaltă parte, Muchova a mers pe hard-ul de la Varșovia și a câștigat în primul tur cu Aliaksandra Sasnovich.

În următorul tur, cehoaica a pierdut surprinzător cu Sramkova, locul 155 WTA. În primul tur la Montreal, Karolina Muchova a învins-o pe Anastasia Potapova, scor 7-6(4), 6-2. Câștigătoarea din acest meci o va întâlni în optimi pe învingătoarea din partida Iga Swiatek – Karolina Pliskova.

ADVERTISEMENT

Miriam Bulgaru și Monica Niculescu, eliminate de la WTA Montreal

Pe lângă Sorana Cîrstea, Miriam Bulgaru, la simplu calificări, și Monica Niculescu, la dublu, au luat startul la WTA Montreal. Miriam Bulgaru a fost eliminată în primul tur al calificărilor de către Katie Boulter, scor 3-6, 3-6.

De cealaltă parte, perechea Guarachi/Niculescu a pierdut în prima rundă la dublu cu Eikeri/Neel. Săptămâna trecută, echipa Guarachi/Niculescu a pierdut finala competiției WTA de la Washington.

ADVERTISEMENT