Sport

Clasamentul WTA al româncelor după Wimbledon 2023. Simona Halep, cădere liberă

Cum arată clasamentul WTA al româncelor după Wimbledon 2023. În așteptarea verdictului, Simona Halep a înregistrat o nouă coborâre.
17.07.2023 | 17:05
Clasamentul WTA al romancelor dupa Wimbledon 2023 Simona Halep cadere libera
Cum arată clasamentul WTA după ultima actualizare. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Clasamentul WTA s-a actualizat luni, la o zi distanță după încheierea turneului de la Wimbledon 2023. Irina Begu și Sorana Cîrstea sunt vecine de clasament, în timp ce Ana Bogdan reprezintă ultima jucătoare din România în Top 50 WTA. Simona Halep a coborât din nou în ierarhie.

Clasamentul WTA al româncelor după Wimbledon 2023

Irina Begu se menține prima rachetă a României după al treilea turneu de Grand Slam al anului. Sportiva din România se află pe locul 31 în clasamentul WTA, cu 1382 de puncte. Irina este „vecină” de clasament cu Sorana Cîrstea. Jucătoarea din Târgoviște a urcat cinci poziții în ierarhie, până pe locul 32 WTA, cu 1316 puncte.

ADVERTISEMENT

Următoarea româncă în clasament, ultima în Top 50 WTA, este Ana Bogdan. Sportiva din Sinaia, eliminată dramatic în turul al treilea la Wimbledon 2023, a urcat 8 poziții în clasament, până pe locul 49, cu 1072 de puncte. Ana se află în apropierea celei mai bune clasări din carieră, locul 46.

Irina Begu a fost eliminată în turul al doilea la Wimbledon de către rusoaica Anna Blinkova. În prima rundă, Begu a învins-o pe Rebecca Marino. De cealaltă parte, Sorana Cîrstea s-a oprit în turul al treilea. „Sori” le-a învins pe Tatjana Maria și Jelena Ostapenko, însă a cedat în fața lui Beatriz Haddad Maia.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, cădere liberă după actualizarea clasamentului WTA

În așteptarea unui verdict după audierea în cazul de dopaj, Simona Halep continuă să cadă în clasamentul WTA. Dubla campioană de Grand Slam a ajuns până pe locul 55, după ce a mai coborât o poziție, cu 1.000 de puncte. La finalul lunii iunie, „Simo” a fost audiată la Tribunalul Independent „Sport Resolutions”.

Jaqueline Cristian a obținut în premieră o victorie pe tabloul principal la Wimbledon. Triumful în fața Luciei Bronzetti a echivalat cu un salt de 10 locuri în clasamentul WTA, până pe poziția a 123-a, cu 609 puncte. Gabi Ruse se mai află în Top 200 WTA, pe locul 158, cu 446 de puncte.

ADVERTISEMENT

Miriam Bulgaru (215 WTA, 334 puncte), Irina Bara (218 WTA, 332 puncte), Alexandra Cadanțu-Ignatik (245 WTA, 290 puncte) și Cristina Dinu (268 WTA, 257 puncte) sunt celelalte românce în clasament. În această săptămână are loc turneul de tenis feminin de la Iași cu mai multe românce pe tabloul principal.

Simona Halep își așteaptă verdictul în cazul de dopaj

După trei amânări, Simona Halep a fost audiată în procesul de dopaj după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat în timpul turneului de la US Open 2022. Românca a fost prezentă la finalul lunii iunie la Tribunalul Independent „Sport Resolutions”, unde a avut șansa de a-și argumenta nevinovăția.

ADVERTISEMENT

Din cauza complexității cazului, verdictul întârzie să apară. În mod normal, regulamentul Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului spune că termenul în luarea unei decizii este de 14 zile. Astfel, campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 va rata prezența la Canada Open, unde a triumfat anul trecut.

ADVERTISEMENT
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Așa arată baza de pregătire a României la EURO 2024
Așa arată baza de pregătire a României la EURO 2024
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Florin Răducioiu se întrece în declarații de dragoste pentru iubita lui. A uitat...
Florin Răducioiu se întrece în declarații de dragoste pentru iubita lui. A uitat de divorț și și-a găsit fericirea la 53 de ani
Hagi, afaceri de Dosarele X: Culisele unor mutări demne de zona crepusculară a...
Hagi, afaceri de Dosarele X: Culisele unor mutări demne de zona crepusculară a fotbalului ANALIZĂ
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
PUTIN zguduie toată OMENIREA! E fără precedent. Ce vrea să facă de urgenţă
PUTIN zguduie toată OMENIREA! E fără precedent. Ce vrea să facă de urgenţă
Ce este rujeola, boala infecţioasă care poate ucide și a ajuns epidemică
Ce este rujeola, boala infecţioasă care poate ucide și a ajuns epidemică
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus...
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus că a cerut-o în căsăstorie: ''Mă vedeți pe mine să am asemenea gusturi?''
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Radu Vâlcan în meseria de...
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Radu Vâlcan în meseria de prezentator: „M-am simțit foarte prost. Se întâmplă, din cauza emoțiilor...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română