Sport

Sorana Cîrstea, pregătită de turneul WTA de la Madrid: „Ultima zi de antrenament”. Foto

Sorana Cîrstea este pregătită de o nouă provocare. Sportiva din România va lua startul în perioada următoare la turneul WTA de la Madrid.
22.04.2023 | 07:50
Sorana Cirstea pregatita de turneul WTA de la Madrid Ultima zi de antrenament Foto
Sorana Cîrstea este pregătită să ia startul la turneul WTA de la Madrid. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea (41 WTA) se pregătește să ia startul pe zgură în actuala stagiune. Fără turneu după performanța de la Miami, când a atins faza semifinalelor, sportiva din România va participa în perioada 25 aprilie – 7 mai la turneul WTA de la Madrid.

Sorana Cîrstea, pregătită să revină pe zgură: „Următoarea oprire: Madrid”

Sorana Cîrstea vrea să-și păstreze jocul entuziasmant și pe zgură după reușitele de pe hard-ul american de la Indian Wells (sferturi) și Miami (semifinale). Sportiva născută la București, dar crescută la Târgoviște s-a retras de la turneul WTA de la Charleston, care ar fi însemnat prima competiție pe zgură a sezonului pentru româncă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Sorana Cîrstea nu a luat startul nici la competiția WTA de la Stuttgart, însă este pregătită pentru a merge la Madrid. Pentru o scurtă perioadă de timp, „Sori” s-a antrenat la Monte Carlo, însă va zbura în Spania pentru a participa la turneul pe zgură.

”Ultima zi de antrenament în acest loc minunat. Următoarea oprire: Madrid”, a fost mesajul postat de Sorana Cîrstea pe Instagram. Sportiva din România va juca direct pe tabloul principal.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea nu are puncte de apărat la Madrid

Deși zgura este suprafața ei favorită, Sorana Cîrstea nu a avut rezultate excepționale anul trecut. La întrecerea din Spania, „Sori” a fost eliminată în 2022 încă din primul tur de către Nuria Parrizas Diaz, scor 4-6, 2-6. Tot în prima rundă a pierdut și la Roma cu Ons Jabeur.

Fără puncte de apărat și cu un rezultat bun la cele două turnee Sorana Cîrstea poate urca semnificativ în clasament. O opțiune excelentă pentru româncă de a beneficia de statul de cap de serie la Roland Garros, care va avea loc la Paris în perioada 28 mai – 11 iunie.

ADVERTISEMENT

Pe tabloul principal de la Madrid se vor mai afla Jaqueline Cristian și Patricia Țig care au beneficiat de clasamentul protejat. De asemenea, Irina Begu și Ana Bogdan vor juca direct în primul tur. Principala favorită a competiției va fi Iga Swiatek, liderul mondial.

Sorana Cîrstea, pe locul 16 în clasamentul WTA Race

Sorana Cîrstea a urcat considerabil, până pe locul 16, în clasamentul pentru calificarea la Turneul Campioanelor după rezultatele de la Indian Wells și Miami. Cu 757 de puncte, Sorana Cîrstea are șanse reale de a prinde un loc în bătălia celor mai bune opt jucătoare ale sezonului.

ADVERTISEMENT

Coco Gauff ocupă locul 8, ultimul care asigură prezența la Turneul Campioanelor, cu 1250 de puncte. Simona Halep rămâne în continuare prima rachetă a României. Sportiva din Constanța nu va participa la turneul WTA de la Madrid, fiind în continuare suspendată pentru dopaj.

ADVERTISEMENT