Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Sorin Cârțu a spus totul despre plecarea de la Universitatea Craiova. Exclusiv

Universitatea Craiova a rămas fără Sorin Cârțu. Fosta glorie a oltenilor este liber de contract după o discuție purtată cu patronul echipei, Mihai Rotaru.
12.08.2023 | 08:27
Sorin Cartu a spus totul despre plecarea de la Universitatea Craiova Exclusiv
ADEVARUL despre PLECAREA lui Sorin Cartu de la Universitatea Craiova. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Ajuns la Universitatea Craiova în 2019, Sorin Cârțu a anunțat că înțelegerea lui cu echipa lui Mihai Rotaru a luat sfârșit. Cele două părți și-au spus astfel “adio” după patru ani de colaborare. Fosta glorie a oltenilor a ocupat funcția de președinte al clubului, pozițite care a fost preluată de către patron.

Universitatea Craiova are un nou președinte

“Nu a fost vorba de dat afară, am întrerupt colaborarea. Vrea să fie el președinte, eu ce să fac. A zis că vrea să fie el președinte, iar eu să trec într-o poziție onorifică. I-am spus că nu, că dacă el vrea să fie președinte, ok. Sunt și eu ca Șumudică acum, sunt liber de contract”, a declarat Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT

În urma acestei schimbări, Mihai Rotaru și-a asumat funcția de președinte al clubului. Rotaru a preluat Universitatea Craiova în 2013. În cei 10 ani de când este la conducerea echipei, oltenii au reușit să câștige 2 cupe și o supercupă. Cel mai sonor produs de export rămâne Mihăilă, luat de Parma pentru 8.5 milioane de euro.

În cei 4 ani petrecuți la Universitatea Craiova, Cârțu a colaborat cu Mihai Rotaru pentru a readuce titlul la echipă. Cu un lot dinamic, oltenii au fost aproape de titlul, însă obiectivul nu a fost atins. Chiar și așa, Cârțu se poate mândri cu faptul că echipa sa se bate an de an la primele locuri și rămâne o forță în Liga I.

ADVERTISEMENT

Un moment mai puțin favorabil din mandatul său a fost scandalul cu Mirel Rădoi. Adus la Craiova pentru a face diferența, fostul selecționer a intrat în conflict cu vestiarul și mai apoi, cu Sorin Cârțu. Disputa s-a încheiat în final cu plecarea lui Mirel Rădoi, fapt ce a calmat spiritele la echipa olteană.

Cârțu, o viață dedicată în slujba Craiovei

Sorin Cârțu rămâne una din marile legende ale Craiovei. În vârstă de 67 de ani, Cârțu a debutat pentru olteni ca jucător în anii 70 și s-a impus rapid în primul 11. A jucat pentru Craiova 283 de partide și a reușist să înscrie 107. În afară de Universitatea, Cârțu a mai jucat pentru Electroputere Craiova.

ADVERTISEMENT

După ce a agățat ghetele în cui, Sorin Cârțu s-a remarcat instant și ca antrenor. A luat campionatul și cupa alături de Craiova în 1990, o performanță care nu a mai fost egalată nici până în prezent. Cârțu a antrenat Universitatea Craiova până în anul 1992, iar apoi a trecut la Electroputere Craiova.

În 1993, Cârțu avea să colaboreze cu Federația Română de Fotbal. A devenit selecționerul U21, unde a antrenat timp de un an. Au urmat apoi experiențe la Rapid, Oțelul, Argeș, Poli Timișoara, FC Național, Pandurii, CFR Cluj și FCSB. Ultima echipă antrenată de oltean a fost Iași. în 2013.

ADVERTISEMENT

În fiecare luni, marți și vineri FANATIK SUPERLIGA este LIVE și în EXCLUSIVITATE pe FANATIK.RO. Premiera emisiunii este în aceeași zi, de la ora 17:30 pe canalul de Youtube Fanatik, dar și pe paginile de Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Sorin Cârţu despre plecarea de la Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT