Sport

Sorin Cârțu, despre plecările în masă de la Universitatea Craiova: „S-a mai relaxat bugetul, cheltuielile nu erau justificate tot timpul”. Exclusiv

Sorin Cârțu a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre despărțirile în masă de la Universitatea Craiova după ratarea cupelor europene.
24.06.2023 | 17:28
Sorin Cartu despre plecarile in masa de la Universitatea Craiova Sa mai relaxat bugetul cheltuielile nu erau justificate tot timpul Exclusiv
Sorin Cârțu, despre plecările în masă de la Universitatea Craiova: „S-a mai relaxat bugetul, cheltuielile nu erau justificate tot timpul”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Eugen Neagoe a început curățenia la Universitatea Craiova după ratarea cupelor europene, iar Sorin Cârțu a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre plecările în masă din Bănie. Fostul președinte al „alb-albaștrilor” este de părere că jucătorii nu au convins în tricoul „juveților”.

Verdictul lui Sorin Cârțu după plecările în masă de la Universitatea Craiova: „S-a mai relaxat bugetul, cheltuielile nu erau justificate tot timpul”

Universitatea Craiova se pregătește intens pentru următorul sezon din SuperLiga, iar oltenii speră să nu mai facă pași greșiți în lupta pentru titlul de campioană. Astfel, oficialii „alb-albaștrilor” au decis să facă schimbări majore în lotul formației din Bănie.

ADVERTISEMENT

Truap lui Eugen Neagoe s-a despărțit până în acest moment de numai puțin de șase jucători. Rivaldinho a fost prima plecare de la Universitatea Craiova, dar brazilianul și-a reziliat contractul cu formația din Bănie cu câteva etape înaintea sfârșitului de play-off.

Au urmat Bogdan Mitra, Valerică Găman, Ionuț Vînă, Sergiu Hanca și Bogdan Vătăjelu, fiind unul dintre jucătorii de bază ai oltenilor din ultimele sezoane. Fostul președinte al Universității Craiova a dezvăluit că plecările celor doi fotbaliști aflați în litigiu cu formația lui Mihai Rotaru erau necesare.

ADVERTISEMENT

„Este bine că au scăpat de Vînă și Hanca, a fost o jignire pentru club. Noi am fost deschiși în colaborarea cu ei și le-am oferit șansa, iar ei au exploatat o situație cu Rădoi pentru că asta era viziunea lui ca antrenor, nu era obligat să joace ei, este bine că au scăpat”, a spus Sorin Cârțu.

Universitatea Craiova a punctat bine și la partea financiară odată cu plecările din această vară, fiind jucători cu salarii deloc modeste la formația din Bănie. Sorin Cârțu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că cheltuielile nu au fost justificate de cele mai multe ori.

ADVERTISEMENT

„Cine vine, cine pleacă sunt probleme clare ale clubului, ale domnului Rotaru care este implicat în asta. Este bine că s-a mai relaxat și bugetul, erau niște cheltuieli care nu erau justificate tot timpul prin prezența lor. Este strategia clubului”, a declarat fostul oficial.

Verdictul lui Sorin Cârțu în cazul despărțirii dintre Universitatea Craiova și Bogdan Vătăjelu: „Mihai i-a acordat o importanță mare de tot în toată perioada”

Despărțirea dintre Bogdan Vătăjelu și Universitatea Craiova i-a luat prin surprindere pe mai multe suporteri, fiind unul dintre cei mai îndrăgiți jucători din Bănie. Sorin Cârțu a dezvăluit că fostul căpitan a fost o piesă importantă la trupa lui Eugen Neagoe de-a lungul anilor.

ADVERTISEMENT

Deși postul său de bază este cel de fundaș stânga, Bogdan Vătăjelu a dar un randament bun și în flancul drept al defensivei și a devenit titular incontestabil la Universitatea Craiova. Oltenii au postat un mesaj emoționant după anunțul plecării olteanului.

„Vătăjelu nu și-a mai prelungit contractul, nu l-a dat nimeni afară. Probabil era altă strategie, a fost aici jucător și Mihai i-a acordat o importanță mare de tot în toată perioadă în care l-a avut”, a încheiat fostul președinte al Universității Craiova.

Alexandru Mitriță este singura noutate din lotul Universității Craiova din cantonamentul de vară

Universitatea Craiova a început cantonamentul din această vară din Bansko, iar Eugen Neagoe a pregătit un program spartan pentru olteni. Tehncianul „alb-albaștrilor” așteaptă întâriri la formația din Bănie pentru a aduce un titlu în Bănie după o pauză de 33 de ani.

Deocamandată, Alexandru Mitriță este singurul transfer reușit de Universitatea Craiova în această vară, mutarea fiind anunțată în exclusivitate de FANATIK. Mijlocașul a avut parte de o prezentare cu fast în Bănie, chiar în fața a mii de suporteri ai „alb-albaștrilor”.

Universitatea Craiova a stabilit deja și prima partida amicală din Bulgaria cu Botev Plovdiv, programat duminică, de la ora 18:00. Oltenii vor reveni în Bănie pe șase iulie după aproximativ trei săptămâni de antrenamente intense.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 6.00 este cota pentru „Câștigător Liga 1 2023/2024: Universitatea Craiova”

ADVERTISEMENT
Tags: