Fotbal intern

Sorin Cârțu, după victoria Universității Craiova în fața Astrei: „Trebuie să recâștigăm capitalul de simpatie!”

30.08.2020 | 22:08
Sorin Cartu dupa victoria Universitatii Craiova in fata Astrei Trebuie sa recastigam capitalul de simpatie
ADVERTISEMENT

Oltenii au de tras pentru a face uitat eșecul cu Lokomotiv Tbilisi, iar un prim pas a fost făcut. Craiova s-a impus în fața Astrei, scor 2-0, și a arătat un joc mult mai bun față de cel din Georgia.

Bergodi a schimbat și echipa pentru meciul de pe „Ion Oblemenco”. Acka, Mateiu și Ivan, titulari la Tbilisi, au luat loc pe banca de rezerve, iar locurile lor au fost luate de Mihai Bălașa, Ovidiu Bic și Ștefan Baiaram, ultimul fiind și marcatorul unicului gol din meciul din primul tur preliminar Europa League.

ADVERTISEMENT

După jocul cu Astra Giurgiu, președintele  Sorin Cârțu anunță că echipa trebuie să-și recâștige capitalul de simpatie cu care a fost obișnuită. Totodată, „Sorinaccio” a vorbit și despre schimbarea antrenorului.

Președintele Universității Craiova, Sorin Cârțu: „Trebuie să-și recâștige capitalul de simpatie”

Jocul Universității Craiova a arătat îmbucurător în meciul cu Astra, însă umilința din Europa League nu va fi trecută ușor cu vederea. De acest lucru este convins și președintele Sorin Cârțu: „E o victorie bună, de moral pentru echipă. A fost o victorie meritată după modul în care am jucat în prima repriză, poate la un moment dat puteam să obținem și un avantaj mult mai mare la ce ocazii au fost. Au trecut peste oboseala meciului de la Tbilisi, și deplasarea, și stresul, necazul… s-au adunat și au luat cele trei puncte. 

ADVERTISEMENT

Important e să treacă jucătorii peste. Dacă te gândești la ce ai făcut, nu mai ai cum să faci ceva în prezent. A fost un rezultat prost, foarte prost. Un rezultat pe care nimeni nu și l-a dorit și nu l-a gândit în pregătirea duelului, în organizare. Am fost surprinși, este un rezultat care se mai întâmplă în fotbal. Din păcate, noi am făcut parte din ea. Acum ce să facem? Vedem în timp să încercăm să repararăm, este singura posibilitate. Trebuie să recâștigăm capitalul de simpatie pe care l-am avut.”

Fostul mare marcator al „Craiovei Maxima” a comentat și știrea cum că antrenorul Cristiano Bergodi ar fi foarte aproape să părăsească Bănia: „Zvonurile sunt lansate întotdeauna. Nimeni nu s-a gândit la o eventuală despărțire de Bergodi.”

ADVERTISEMENT

„Sorinaccio” este fericit de faptul că Știința dă trei jucători la lotul echipei naționale mari (Nicușor Bancu, Dan Nistor și Alexandru Cicâldău) și doi la U21 (Vladimir Screciu și Valentin Mihăilă), însă știe că pregătirea oltenilor va fi afectată: „Te mândrești că ai atâția jucători la lot. E rău că e perioada asta de două săptămâni în care nu poți să te pregătești la capacitate maximă pentru meciul cu Viitorul. E prea devreme să vorbim de titlu.” De remarcat că o mașină a Federației Române de Fotbal i-a așteptat pe jucătorii care au fost convocați la națională.

La finalul declarațiilor oferite presei, în zona de acces în arena „Ion Oblemenco”, Cârțu a ținut să-și ceară scuze pentru faptul că nu a răspuns la telefon în momentele de după jocul din Georgia:  „Cu ocazia asta, îmi cer scuze că nu am răspuns la telefon, m-au sunat toate televiziunile, am avut o dispoziție super proastă. Știi cum e… la supărarea aia să pot să vorbesc. Îmi e greu să vorbesc de tot ce va fi în tot campionatul ăsta.”

ADVERTISEMENT

Valentin Mihăilă este de părere că el și colegii săi se vor bate la titlu. A fost convocat de Mutu la U21: „Sper să-mi fac treaba acolo”

În primul rând, jucătorii Universității Craiova au intrat pe teren cu gândul de a-și spăla păcatele din Georgia, iar Valentin Mihăilă a declarat că acesta a fost primul gând al „alb-albaștrilor”: „Am intrat motivați de la cabine, știam că ne așteaptă un meci greu. Trebuia să răzbunăm acea înfrângere din Georgia. Nu știu ce s-a întâmplat acolo, am avut un joc prost, am pierdut, ne-au rămas doar campionatul și Cupa României. Trebuie să încercăm să jucam ca în play-off. Trebuie să ne reintrăm în forma! Trece destul de greu supărarea, este o înfrângere dureroasă. Nu se aștepta nimeni să luăm bătaie, dar nu mai avem ce să facem. Ridicăm capul și ne batem la campionat”, a spus extrema Craiovei după victoria cu Astra.

Echipa națională mare rămâne un target pentru jucătorul de doar 20 de ani, însă, deocamdată, acesta este prezent în lotul convocat de Adrian Mutu pentru acțiunea echipei sub 21 de ani a României: „Mă gândesc la echipa națională, dar numai prin evoluțiile mele pot ajunge acolo. Sunt bucuros că am făcut o partidă destul de bună astăzi, și eu, dar și echipa. Acum plec la naționala de tineret și sper să-mi fac treaba și acolo.” 

De ce să nu putem batem la titlu? Avem o echipă bună. Trebuie să ne reintrăm în formă, întrucât am avut câteva meciuri slabe și cu siguranță ne vom arăta forța”, a mai adăugat Valentin Mihăilă.


  • (P) Cota BETANO pentru Viitorul Constanța – U Craiova: 2,75 este cota pentru „2 solist“. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT