Fotbal intern

Universitatea Craiova – Astra Giurgiu 2-0. Victorie fără dubii a oltenilor. Scandal între jucătorii giurgiuveni la finalul partidei. Video

30.08.2020 | 19:55
Universitatea Craiova  Astra Giurgiu 20 Victorie fara dubii a oltenilor Scandal intre jucatorii giurgiuveni la finalul partidei Video
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a câștigat mai clar decât o arată scorul partida cu Astra din cadrul etapei a doua din Liga 1 și a mai spălat din rușinea eliminării premature din Europa League. Formația olteană a arătat mult mai bine decât în primele două jocuri ale sezonului, la Sepsi și la Tbilisi, și se pare că în Bănie lucrurile reintră pe un făgaș normal.

În urma acestei victorii, Universitatea Craiova a acumulat maximum de puncte după două etape, dar nu se află pe primul loc din cauză ca are un golaveraj mai slab decât liderul FC Botoșani. Totuși, oltenii se pot lăuda cu faptul că nu au primit gol până acum.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, Astra stă pe un butoi de pulbere din cauza problemelor financiare, iar acest lucru nu are cum să nu se reflecte în evoluția echipei. Nervi peste tot, tensiune, conflicte care mocnesc, scandaluri între colegi, dar și cu antrenorii, toate aceste elemente prevestesc un dezastru la echipa giurgiuveană.

Universitatea Craiova – Astra 2-0 (Koljic 22, Cicâldău 26) – VEZI VIDEO

  • Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, M. Constantin, Bălașa, Bancu – Nistor, Bic, Cicâldău – Baiaram (83 Bărbuț), Koljic (74 A. Ivan), Mihăilă. Rezerve: L. Popescu, Mitran, S. Acka, Danciu, Ivanov, Bărbuț, A. Ivan, Mateiu, V. Constantin.  Antrenor: Cristiano Bergodi
  • Astra: Lazar – Bruno, Graovac, Dandea, Radunovici – Răduț, Crepulja (46 Seto), Moise (66 Al. Ioniță) – Riza (12 Fatai; 46 Balaure), Alibec, Merloi (46 Baicu). Rezerve: M. Popa, Dima, Seto, Baicu, Al. Ioniță, V. Gheorghe, Balaure, Fatai, Șerban. Antrenor: Bogdan Andone
ADVERTISEMENT

Min. 74: Veste proastă pentru Craiova: Elvir Koljic s-a accidentat la genunchi și a fost înlocuit cu Andrei Ivan.

Min. 50: Prima ocazie a Astrei: Alibec reia cu capul din 6 metri pe lângă poartă.

Min. 46: Nemulțumit de evoluția elevilor săi, Bogdan Andone a făcut trei schimbări la pauză. Interesant este că unul dintre cei înlocuiți a fost Fatai, care intrase pe teren în minutul 12 în locul lui Riza.

ADVERTISEMENT

Min. 38: Baiaram și Bancu ratează incredibil, în aceeași fază. Primul a tras în Lazar din 6 metri, apoi Bancu a reluat mult peste poartă.

Min. 26: GOOOL CRAIOVA! Cicâldău transformă fără emoții un penalty acordat pentru un henț în careu al lui Radunovic. Universitatea Craiova – Astra 2-0.

ADVERTISEMENT

Min. 24: Corner pentru Craiova și Dandea este aproape de autogol, respingând balonul în bară.

Min. 22: GOOOL CRAIOVA! Bancu centrează perfect în careu până la Koljic, care îl învinge pe Lazar cu un șut pe jos. Universitatea Craiova – Astra 1-0.

UPDATE 30 august, ora 20:46 / Bogdan Andone, antrenorul Astrei, pune înfrângerea de la Craiova pe seama ghinionului, dar dă vina și pe arbitri, care ar fi greșit la ambele goluri ale gazdelor.

„Am avut și noi ocazii, apoi niște neatenții, până atunci nu intraseră în careu. A fost și ofsaid la primul gol, apoi la al doilea a fost un presupus henț și o repunere rapidă a mingii în momentul în care jucătorii discutau! Sunt două faze dubioase și controversate.

Aș fi făcut 7 schimbări înainte de pauză, de când era 2-0 pentru ei! Discutasem înainte să muncim, să faecm efort, dar nu fost așa. Aș fi făcut toate schimbările dacă puteam, dar riscam să termin meciul în 9 jucători. Am văzut că jucătorii se ceartă între ei, dar sunt lucruri pozitive, înseamnă că sunt nemulțumiți de rezultat, de joc. Acum plecăm la Brașov 6 zile de minipregătire, nu aceasta e valoarea echipei, valoarea lor individuală. Îl aștept pe Valerică Găman după ce termină cu carantina, el ar putea fi liderul care ar strânge echipa, e jucătorul de care avem nevoie”, a declarat Bogdan Andone după meci.


UPDATE 30 august, ora 20:33 / „În prima repriză i-am demolat, nu-și găseau locul pe teren. În partea a doua ne-am mai relaxat și de aceea nu s-a mai marcat. Ce a fost la Tbilisi a fost un simplu accident. Cu siguranță, nu se va mai întâmpla asta foarte curând. Asta este, ce a fost a fost, acum trebuie să ridicăm capul și să demonstrăm că avem valoare în Cupa României și în campionat”, a declarat Dan Nistor la finalul partidei Universitatea Craiova – Astra 2-0.


UPDATE 30 august, ora 20:20 / Selecționerul Mirel Rădoi nu lasă nimic la voia întâmplării în pregătirea dublei cu Irlanda de Nord și Austria din Liga Națiunilor. Federația Română de Fotbal a trimis la Craiova un microbuz pentru a-i prelua și a-i aduce cât mai repede în cantonamentul naționalei pe cei cinci jucători de la Universitatea și Astra convocați la lot. Este vorba de Cicâldău, Nistor și Bancu de la Craiova, de Alibec și Lazar de la Astra.


UPDATE 30 august, ora 20:00 / Situația tensionată din sânul Astrei a fost exemplificată cel mai bine la finalul partidei de la Craiova. Imediat după ultimul fluier al arbitrului Horia Mladinovic, Dandea și Radunovic au avut câte ceva să-și reproșeze și și-au aruncat câteva cuvinte grele, fiind la un pas de bătaie. Din păcate pentru ei, incidentul a fost observat de central, care le-a arătat cartonașul galben. Cum Dandea mai primise unul și în timpul partidei, l-a văzut imediat și pe cel roșu.


UPDATE 30 august, ora 16:36 / După eliminarea rușinoasă suferită în preliminariile Europa League în fața lui Lokomotiv Tbilisi, Cristiano Bergodi a operat modificări importante în formula de start a Universității Craiova pentru meciul cu Astra. Astfel, Mateiu și Andrei Ivan, cu evoluții modeste în ultima perioadă, vor fi doar rezerve, locul lor fiind luat de Bic și Baiaram.

O altă absență este cea a lui Ștefan Vlădoiu, care nu a putut fi recuperat, astfel că pe postul de fundaș dreapta va fi folosit tot Bogdan Vătăjelu. Și Vladimir Screciu s-a accidentat și ratează convocarea la naționala de tineret. În schimb, Vali Constantin revine în lot și va fi rezervă după fix un an de la operația de ligamente.


UPDATE 30 august, ora 15:12 / Universitatea Craiova și Astra Giurgiu, cele două echipe care se întâlnesc astăzi pe „Ion Oblemenco” în etapa a doua a Ligii 1 la fotbal, pun la cale un schimb de jucători în perioada de mercato. Astfel, în Bănie ar urma să ajungă Mihai Răduț, mijlocașul de 30 ani al Astrei, în timp ce Ovidiu Bic va facă drumul invers, către Giurgiu.

  • 500.000 de euro este cota lui Mihai Răduț pe site-urile de specialitate

Meciul Universitatea Craiova – Astra Giurgiu are loc duminică, 30 august, cu începere de la ora 18:00, pe stadionul Ion Oblemenco din Bănie, în cadrul etapei a doua din noul sezon de Casa Pariurilor Liga 1.

Este primul joc pentru oamenii lui Cristiano Bergodi după marea rușine pățită joi seată în turul 1 preliminar al Europa League la Tbilisi, unde au fost eliminați de echipa locală Lokomotiv după unul dintre cele mai proaste jocuri făcute în ultimii ani.

Fanii au reacționat cu duritate pe rețelele de socializare față de această umilință și poziția tehnicianului italian, lăudat până la ultimul meci din sezonul trecut, când s-a pierdut titlul în Bănie în finala cu CFR Cluj, a devenit foarte șubredă. Acum faptul că meciul cu Astra este cu porțile închise îi salvează pe olteni de la o imensă presiune a tribunelor asupra lor.

Universitatea Craiova – Astra Giurgiu Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida Universitatea Craiova – Astra Giurgiu se joacă duminică, 30 august, de la ora 18:00, pe stadionul Ion Oblemenco și contează pentru etapa a 2-a a primei noastre ligi. Jocul este televizat pe canalele Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus, dar există și varianta de acces a site-ului FANATIK.RO, pentru a-l urmări în format LIVE VIDEO.

Cu siguranță că la acest meci antrenorul Cristiano Bergodi va opera modificări în formula de start. Sunt șanse importante ca Ștefan Vlădoiu să revină pe postul de fundaș dreapta, Paul Papp să joace alături de Marius Constantin în centrul apărării sau Valentin Mihăilă să intre din primul minut, cel sacrificat putând fi Andrei Ivan.

Evident, după dezastrul din Georgia, devenită prin Tbilisi o țară cu triste amintiri europene pentru Craiova, care suferă aici a doua eliminare rușinoasă din istorie, nu există decât un singur obiectiv, o victorie cât mai clară în fața unui adversar aflat în mare degringoladă.

La Astra e degringoladă totală. Giurgiuvenii au 4 victorii în Bănie

La Astra nu se știe ce se mai întâmplă de la o zi la alta. Denis Alibec s-a râzgândit și va rămâne la echipă până la iarnă, după ce patronul Ion Niculae a respins toate propunerile primite pentru transfer, considerându-le modeste în raport cu pretențiile sale. Totuși, lotul este subțire la acest moment pentru ca Astra să poată juca un rol important în acest sezon.

Antrenorul Bogdan Andone recunoștea faptul că urmare a întârzierii plăților salariale pe mai multe luni nu reușește să mai aibă o colaborare optimă cu jucătorii, toată lumea fiind doar cu gândul la plecare.

Dacă ar fi să judecăm după rezultatele directe de la Craiova, ar fi un meci greu pentru olteni, care i-au învins de patru ori pe giurgiuveni, dar au pierdut tot de atâtea ori, alte două meciuri încheindu-se remize. Însă acum, la prima vedere, totul ar merge în direcția succesului oltenilor, care au cotă de 1,60 la victorie, față de 7,00 pentru Astra.

ADVERTISEMENT