Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Sorin Cârțu, presiune pe naționala României după ce a văzut grupa la Euro 2024: “Nu ai voie să te faci de râs”

Sorin Cârțu pune presiune pe naționala României după ce a văzut grupa la Euro 2024. Analistul FANATIK este de părere că elevii lui Edi Iordănescu se pot califica mai departe.
09.12.2023 | 08:05
Sorin Cartu presiune pe nationala Romaniei dupa ce a vazut grupa la Euro 2024 Nu ai voie sa te faci de ras
Sorin Cârțu pune presiune pe naționala României după ce a văzut grupa la Euro 2024. Analistul FANATIK este de părere că elevii lui Edi Iordănescu se pot califica mai departe.
ADVERTISEMENT

Echipa națională condusă de Edi Iordănescu și-a aflat adversarele din grupa de la Euro 2024. Sorin Cârțu pune presiune pe naționala României și este de părere că “tricolorii” se pot califica mai departe în competiția care se va desfășura în Germania.

Sorin Cârțu, presiune pe naționala României după ce a văzut grupa la Euro 2024

La FANATIK SUPERLIGA, Sorin Cârțu a pus presiune pe naționala României după ce a văzut adversarele din grupa de la Euro 2024. Analistul este de părere că “tricolorii” pot merge în faza următoare a competiției și nu trebuie să se facă de râs. Cârțu susține că echipa națională condusă de Edi Iordănescu se poate clasa chiar și pe locul 2 în grupă, în spatele Belgiei.

ADVERTISEMENT

“Nu mi se pare o grupă rea, față de ceea ce înseamnă un Campionat European. Alte pretenții nici nu poți să fii avut, să fie mai ușoară, din contră, putea să fie mai grea. Este o grupă din care nu ai voie să te faci de râs.

Poate să te califici de pe locul 3 sau de pe locul 2. Așa cum au fost preliminariile, unde eu nu am crezut că ne putem califica și că nici locul 2 nu îl luăm. Așa a fost gândirea mea atunci, necunoscând foarte bine loturile echipelor și ceea ce înseamnă echipele respective”, a declarat Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT

România are nevoie de un portar în formă pentru a trece de grupe

“Așa se poate întâmpla și acum. Să ai niște evoluții foarte bune și cu șanse. Cu un portar în formă foarte bună, pentru că niciodată nu poți să faci rezultate pozitive fără un portar foarte bun. Se pot întâmpla foarte multe.

Mai ales că este un Campionat European. Este turneul final. Întotdeauna un asemenea eveniment iscă în organismul fiecărui jucător, nebănuite posibilități și resurse, să știi. Te încarci pozitiv pentru unele meciuri.

ADVERTISEMENT

Îți dai seama că joci cu Belgia, lumea e cu ochii pe tine. Randamentul jucătorului poate să crească cu 20-30% în astfel de situații. Aici nu trebuie să se lase copleșiți. România nu este o echipă cu pretenții. Adică dacă nu te califici, gata. Acum se trece printr-un anumit proces”, a mai spus legenda Universității Craiova, la FANATIK SUPERLIGA.

Sfatul lui Sorin Cârțu pentru Edi Iordănescu înainte de Euro 2024

“Lotul se va face târziu, peste nu știu câte luni. Contează foarte mult starea de sănătate a jucătorilor, forma sportivă. Sunt multe. Trece iarna peste ei, vin terenuri mai grele. Nu poți să știi niciodată ce se poate întâmpla cu starea de sănătate și cu forma sportivă a unui jucător.

ADVERTISEMENT

Poate să epateze alții mai mult decât cei care au jucat deja. Cel mai important este să ai un lot de jucători în care să ai încredere. Nu trebuie să fii copleșit că anumiți jucători au jucat în preliminarii și acum trebuie să le plătești o datorie.

Ții cont și de asta, dar e și un interes al echipei. Am văzut că vor toți să ieșim din grupe și atunci asta doar cu jucători capabili și în formă sportivă maximă”, a mai spus Sorin Cârțu, la FANATIK SUPERLIGA.

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Sorin Cârțu, reacție după aflarea grupei României de la Euro 2024

ADVERTISEMENT