News

Sorin Ovidiu Vîntu a ajuns la tribunal cu fosta soție. Afaceristul și Angelica au format un cuplu vreme de 14 ani

Eliberat în 2020 din închisoare, Sorin Ovidiu Vîntu a devenit vlogger, acordând sfaturi cu tematică economică, dar opinând și despre viața politică autohtonă. Afaceristul are pe rol și un proces împreună cu fosta soție.
04.04.2022 | 08:14
Sorin Ovidiu Vintu a ajuns la tribunal cu fosta sotie Afaceristul si Angelica au format un cuplu vreme de 14 ani
Sorin Ovidiu Vîntu și Angelica au fost căsătoriți vreme de 14 ani, până în 2001. În prezent, cei doi sunt parte a unui proces comun
ADVERTISEMENT

Ani buni, Sorin Ovidiu Vîntu a fost un personaj de prim-plan în viața publică din România. Cu o avere estimată la 800 de milioane de euro în 2009, Vîntu deținea în acele vremuri o mare parte din piața media, având investiții în sistemul bancar, în energie și asigurări, dar și în multe alte domenii.

Sorin Ovidiu Vîntu a ajuns la tribunal cu fosta soție, alături de care a fost până în 2001

Prăbușirea imperiului construit de Vîntu a coincis și cu primele condamnări primite de afacerist în câteva dosare penale. În martie 2020, Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat condiționat după ce primise o pedeapsă totală de 11 ani de închisoare, ca urmare a faptului că mai multe dosare fuseseră contopite de către magistrați.

ADVERTISEMENT

După eliberare, milionarul s-a apucat serios de vlogging, oferind gratis sfaturi pe teme economice și comentând critic viața politică a țării. Recent, însă, Sorin Ovidiu Vîntu a fost chemat din nou în fața judecătorilor, de această dată într-un proces privind averea acumulată în timpul căsniciei cu Angelica Chioariu, a doua lui soție.

Vîntu și Angelica Chioariu au fost căsătoriți vreme de 14 ani, din 1987 până în 2001. La separarea oficială, partajarea averii uriașe a lui Vîntu a reprezentat unul dintre subiectele preferate ale presei de acum două decenii.

ADVERTISEMENT

Averea uriașă pe care o deținea Vîntu în momentul divorțului de Angelica

“După 14 ani de căsătorie, soţii Vântu decid să divorţeze, în 2001.De atunci începe saga unui proces de divorţ care reuşeşte să arunce lumina asupra averii lui SOV. Fosta soţie a cerut jumătate din averea soţului, estimată în acea perioadă, neoficial, la sume cuprinse între 30 şi 60 de milioane de euro.

Ulterior, în cererea de divorţ intentat de Angelica Vântu, aceasta arătă că soţul ei deţine nu mai puţin de 136 de case şi apartamente. La momentul intentării acţiunii de divorţ, Sorin Ovidiu Vântu a depus la Judecătoria Sectorului 1 o listă cu mai multe bunuri comune ale familiei, printre care se regăseau 25 de societăţi comerciale”, informa presa de investigații la acea vreme.

ADVERTISEMENT

În prezent, potrivit FANATIK, la Judecătoria Iași se desfășoară un proces având ca obiect ”partaj bunuri comune/lichidarea regimului matrimonial partaj de creditor”, în care ANAF Iași este ”reclamant”, iar Sorin Ovidiu Vîntu și Angelica, fosta lui soție, sunt ”pârâți”.

Partajul judiciar este cerut atunci când autoritățile încearcă să recupereze o datorie a unui debitor, însă acest lucru este imposibil pentru că averea acestuia este la comun cu a altei persoane, în general soțul sau soția. Pentru că instanța a solicitat completarea raportului de expertiză, procesul a fost amânat pe 8 martie pentru data de 19 aprilie anul curent.

ADVERTISEMENT

Cât a recuperat Statul din prejudiciul imputat lui Sorin Ovidiu Vîntu

În 2018, ANAF anunțase că a reușit să acopere o parte din prejudiciul aflat în seama lui Sorin Ovidiu Vîntu prin vânzarea unor proprietăți deținute de mogulul media, cele mai scumpe dintre ele fiind amplasate în Delta Dunării.

“Agenția Națională de Administrare Fiscală a valorificat prin licitație două obiective turistice situate în Delta Dunării, respectiv comuna Crișan și orașul Sulina, județul Tulcea, în valoare totală de 19.566.643 de lei. Bunurile imobile valorificate au fost adjudecate la valori mai mari decât prețurile stabilite de evaluatori”, preciza ANAF.

În dosarul privind devalizarea Fondului Național de Investiții, instanța l-a condamnat definitiv pe Vîntu, în februarie 2017, la 8 ani de închisoare cu executare, hotărând și confiscarea unei sume de aproximativ 13 milioane dolari din conturile afaceristului.

ADVERTISEMENT