News

Sorin Ovidiu Vîntu vrea să îi fie rejudecate dosarele. “Părintele FNI” spune că va dona o sumă impresionantă de bani statului român. Video

14.04.2020 | 16:32
Sorin Ovidiu Vintu vrea sa ii fie rejudecate dosarele Parintele FNI spune ca va dona o suma impresionanta de bani statului roman Video
ADVERTISEMENT

Sorin Ovidiu Vîntu cere să îi fie rejudecate dosarele în schimbul unei donații enorme către statul român și vrea să fie scoși din sistem judecătorii care l-au condamnat.

Sorin Ovidiu Vîntu rejudecarea dosarelor în care a fost condamnat

Eliberat condiționat de curând, Sorin Ovidiu Vîntu vrea să îi fie rejudecate dosarele, iar pentru asta este dispus să “doneze” statului suma de 250 milioane de euro, informează Adevărul. Mai mult, omul de afaceri cere ca judecătorii care l-au condamnat să fie scoși din sistem.

ADVERTISEMENT

După ce a petrecut patru ani în închisoare, din cei 11 ani primiți ca pedeapsă în urma contopirii celor două comandări din dosarele FNI și Petromservice, Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat condiționat pe 27 martie.

Din acel moment, “părintele FNI” a început să posteze mesaje video pe Facebook și pe blogul său, în care spune că a fost condamnat pe nedrept și cere rejudecarea dosarelor.

ADVERTISEMENT

Acum, SOV a făcut o ofertă statului român, prin care spune că este dispus să achite către Guvernul României o donație de 250 milioane de euro, pentru ca dosarele sale să fie rejudecate.

Este dispus să doneze 250 milioane de euro statului român

„Ofer Guvernului României o donaţie de 250 de milioane de euro, cu două condiţii. Prima este să mi se rejudece toate dosarele de câtre judecători competenţi şi care să nu fie în aria de competenţă a securiştilor. Modalitatea legală există şi se cheamă recurs în interesul legii”, spune Sorin Ovidiu Vîntu, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Cel mai serios club de business și politică PLUS o ofertă pentru Guvernul României

Actuala clasă politică este complet nepregătită pentru a conduce o nație. Așa că pe 14 Septembrie voi lansa Clubul de Business și Politică SOV. Veți citim mai multe despre el în materialul de pe blog de săptămâna viitoare. Sper să putem reconstrui astfel elitele de business si politice ale României.

Posted by Sorin Ovidiu Vîntu on Sunday, April 12, 2020

În plus, afaceristul spune că, în eventualitatea în care dosarele sale vor fi rejudecate iar sentințele anulate, judecătorii care au dat primele sentințe ar trebui să iasă din sistem.

“În momentul în care, în urma rejudecării acestor dosare se va constata că magistraţii care m-au condamnat la ani grei de puşcărie şi-au bătut joc de meserie, din prostie, din răutate, sau la ordinul securiştilor, să fie evacuaţi din sistem.

ADVERTISEMENT

Dacă aceste două condiţii sunt respectate, voi oferi statului român, repet, 250 de milioane de euro. Suma este negociabilă! Cu banii ăştia se pot susţine IMM-urile care să vă asigure locurile de muncă când veţi termina cu tâmpeniile astea”, a mai spus Sorin Ovidiu Vîntu.

Nici în acest moment nu se știe cu exactitate cât a recuperat statul din prejudiciul cauzat de SOV în urma devalizării Petromservice și ca urmare a infracțiunii de spălare a banilor din dosarul părbușirii FNI.

În urma contopirii celor două condamnări din dosarele Petromservice și FNI, Sorin Ovidiu Vîntu a primit o pedeapsă de 11 ani de închisoare.

ADVERTISEMENT