News

Sorina Pintea câștigă prima bătălie în lupta cu DNA. Dosarul a fost retrimis procurorilor

Sorina Pintea câștigă prima bătălie în lupta de la distanță cu DNA. Dosarul trebuie refăcut, existând probleme reale cu probele prezente. Fostul ministru al sănătății este anchetat de mai mulți ani.
14.07.2022 | 19:34
Sorina Pintea castiga prima batalie in lupta cu DNA Dosarul a fost retrimis procurorilor
Sorina Pintea a câștigat o primă bătălie cu DNA. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În 30 aprilie 2020, Sorina Pintea, fost ministru PSD a sănătății, era trimisă în judecată de către DNA. Procurorii o acuzau că, în calitate de manager al Spitalului Județean Baia Mare, Pintea ar fi primit 120.000 de lei și 10.000 de euro mită, suma reprezentând un procent dintr-un contract de achiziții publice.

Sorina Pintea a câștigat o primă bătălie împotriva DNA

Curtea de Apel a admis contestația făcută de Sorina Pintea și a retrimis dosarul către procurori, care vor fi nevoiți să corecteze rechizitoriul.

ADVERTISEMENT

Dosarul va fi trimis înapoi la DNA București, ”ca efect al înlăturării mai multor mijloace de probă adminsitrate și a actelor de urmărire penală efectuate în dosar”.

”Admite contestaţia formulată de inculpata PS împotriva încheierii penale nr. 42/CP/12.04.2021 pronunţate de Tribunalul Cluj în dosarul nr. 9657/3/2020/a1*.

ADVERTISEMENT

Desfiinţează în parte încheierea penală contestată, numai cu privire la critica inculpatei vizând afectarea vieţii private şi de familie şi rejudecând cauza în aceste limite: Admite cererea formulată de inculpata PS, cu privire la legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul penal nr. 105/P/2020 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie, prin care se invocă încălcarea dreptului la viaţă privată şi de familie.

În aplicarea art. 7 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene privind respectarea vieţii private şi de familie, art. 26 alin. 1 din Constituţie, art. 11 alin. 2 Cod Procedură Penală cu privire la respectarea demnităţii umane şi a vieţii private, art. 168 alin. 14 Cod Procedură Penală.

ADVERTISEMENT

Înlătură din materialul probator al cauzei, respectiv din conţinutul mijloacelor de probă administrate în cauză, toate datele, informaţiile, fotografiile, imaginile, conversaţiile despre fapte şi împrejurări din viaţa personală şi profesională a inculpatei PS şi care nu au legătură cu acuzaţia care face obiectul dosarului penal.

Dispune trimiterea dosarului penal nr. 105/P/2020 la Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie, pentru înlăturarea neregularităţilor constatate. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii penale contestate.

ADVERTISEMENT

În temeiul art. 275 alin. 3 Cod de Procedură Penală, cheltuielile judiciare în prezenta procedură rămân în sarcina statului. În temeiul art. 275 alin. 6 Cod de Procedură Penală, suma de 400 lei reprezentând onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpată va fi suportată din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 14.07.2022”, arată Curtea de apel Cluj.

ADVERTISEMENT
Tags: