News

Sorina Pintea nu mai demisionează din funcția de manager al Spitalului Baia Mare! Fostul ministru al Sănătății a intrat în concediu medical

08.04.2020 | 18:41
Sorina Pintea nu mai demisioneaza din functia de manager al Spitalului Baia Mare Fostul ministru al Sanatatii a intrat in concediu medical
ADVERTISEMENT

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea nu mai demisionează din funcția de manager al Spitalului Baia Mare, deși inițial și-a depus mandatul! Aceasta pare că s-a răzgândit și, între timp, a luat deja altă decizie.

Sorina Pintea nu mai demisionează din funcția de manager al Spitalului Baia Mare!

Aflată în prezent sub control judiciar pentru luare de mită, Pintea nu a ezitat și și-a retras demisia înregistrată în 5 martie. Mai mult de atât, social democrata a anunțat că este în concediu medical.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au adus aminte că Sorina Pintea a obținut postul de manager al spitalului prin concurs, iar mandatul îi expiră în acest an.

Fostul ministru al Sănătății a intrat în concediu medical

„Sorina Pintea a transmis o adresă la Consiliul Județean Maramureș prin care a anunțat că își retrage demisia din funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare înainte de împlinirea termenului după care demisia producea efecte.

ADVERTISEMENT

Dânsa informează Consiliul Județean Maramureș că rămâne în concediu medical și propune ca în funcția de manager al spitalului să fie înlocuită de directorul medical Vasile Pop, ca interimar.

Noi am luat act de această retragere a demisiei și am informat la rândul nostru spitalul din Baia Mare. Sorina Pintea a obținut postul de manager prin concurs, iar mandatul îi expiră în acest an”, au spus reprezentanții CJ Maramureș.

ADVERTISEMENT

De remarcat că Sorina Pintea a scris în demisia pe care și-a dat-o că face acest lucru pentru o mai bună desfășurare a urmăririi penale, în condițiile în care era cercetată penal într-un dosar al DNA

Pintea a fost reţinută de DNA fiind acuzată de luare de mită în formă continuată pentru că ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit.

ADVERTISEMENT

Banii reprezentau un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

 

 

ADVERTISEMENT