News

Soția ambasadorului Rusiei în România a murit subit în București. Femeia ar fi suferit un infarct

Soția ambasadorului Rusiei în România a murit în reședința sa din București, după ce i s-ar fi făcut rău. Momentan nu există un comunicat oficial al Ambasadei.
09.04.2024 | 10:55
Sotia ambasadorului Rusiei in Romania a murit subit in Bucuresti Femeia ar fi suferit un infarct
Soția ambasadorului Rusiei în România a murit subit în București. Femeia ar fi suferit un infarct. Foto: Puterea
ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, surse oficiale anunță că femeia a acuzat stare de rău și probleme respiratorii. Medicii ajunși la fața locului au constatat că aceasta suferise un infarct, iar decesul a fost confirmat la ora 5:00 dimineața. Deși moartea femeii este un șoc pentru ambasadorul Valeri Kuzmin, se pare că aceasta avea probleme de sănătate.

Soția ambasadorului Rusiei în România a murit subit în București

Dacă despre Valeri Kuzmin opinia publică din România nu știe prea multe, exceptând faptul că este ambasadorul României la București, despre soția acestuia se știu și mai puține. Cel mai recent incident diplomatic cu Valeri Kuzmin în prim plan a avut loc în urmă cu o lună, când ambasadorul rus explica de ce țara noastră nu își va revedea niciodată tezaurul de la ruși.

ADVERTISEMENT

”Tovarăşe, i-ar fi spus Brejnev lui Ceauşescu, trebuie să vă spun, ca de la comunist la comunist, că trebuie să uitaţi de tezaur. Pentru că, aşa cum scrie şi în documentele juridice, ca rezultat al tuturor activităţilor ce intră în responsabilitatea României, România are o datorie mai mare către Rusia decât are Rusia către România. Dar nouă nu ne trebuie această datorie de la voi.

Vă iertăm de această datorie”, a transmis Kuzmin. Așadar, Nicolae Ceaușescu le-a fi transmis rușilor că nimeni de la București nu mai așteaptă tezaurul înapoi. Această discuție interminabilă despre tezaur a revenit în prim plan în ultima perioadă, în contextul în care Rusia devine tot mai ostilă față de toate țările NATO.

ADVERTISEMENT

Valeri Kuzmin a devenit cunoscut probabil după ce senatorul Diana Șoșoacă a decis să lege o relație atipică cu acesta, în contextul războiului din Ucraina. Așadar, liderul SOS a făcut mai multe vizite oficiale și neoficiale la ambasada Rusiei din București, explicând votanților săi că Rusia are de fapt bune intenții și că Valeri Kuzmin este un partener onest, de încredere.

Prietenia atipică a lui Valeri Kuzmin și Diana Șoșoacă

”Pe fondul acestor interese și preocupări comune, dl. ambasador (Valeri Kuzmin – n.r.) s-a arătat îngrijorat de împingerea de către SUA a Republicii Moldova și a României către un conflict militar cu Rusia. Dl. ambasador a apreciat ca inevitabil acest scenariu în raport de acțiunile dușmănoase ale Statului Român și de implicarea de care acesta dă dovadă prin susținerea economică și militară a Ucrainei în acest conflict, inclusiv prin furnizarea de obuze pentru artilerie, fabricate pe teritoriul României.

ADVERTISEMENT

În acest context, dl. ambasador a felicitat-o pe dna senator pentru faptul că, din păcate, este singurul politician care dorește pacea și care se implică activ pentru a împiedica implicarea României într-un conflict militar direct, din care nu are nimic de câștigat”, transmitea Diana Șoșoacă după o astfel de vizită la Kuzmin acasă.

Interesant, în 2021, atunci când relațiile dintre Rusia și România erau oarecum normale, Valeri Kuzmin transmitea un mesaj de apreciere pentru poporul român, cu ocazia Zilei Naționale a României. De atunci relațiile s-au deteriorat și opinia publică e mai interesată de un eventual război cu Rusia decât de cooperarea dintre cele două țări

ADVERTISEMENT

”Dragi cetățeni ai României, Felicitări de Ziua Națională a României! Vă doresc sănătate, pace, prosperitate și succes în dezvoltarea țării voastre, inclusiv în depășirea dificultăților cauzate de pandemia de coronavirus, precum și a problemelor economice asociate acesteia. Rusia este interesată să mențină relații pragmatice de bună vecinătate, reciproc avantajoase, cu România, stabilitatea și securitatea în regiunea Mării Negre, bazându-se pe formatele existente regionale de consolidare a încrederii, testate cu succes, cu respectarea intereselor naționale legitime ale tuturor statelor riverane.

Sunt convins că reluarea unui dialog politic bilateral constructiv, respectuos reciproc și promovarea cooperării în diverse domenii, în special în cel economic, comercial și umanitar, ar satisface interesele fundamentale ale popoarelor țărilor noastre, care au interacționat în repetate rânduri în spiritul prieteniei și asistenței reciproce de-a lungul istoriei lor. Sărbători fericite! La mulți ani!”, era mesajul semnat de Valeri Kuzmin, în numele Rusiei.

ADVERTISEMENT