Life

Soția lui El Chapo a fost arestată în SUA. Cine este Emma Coronel Aispuro, partenera traficantului de droguri

23.02.2021 | 09:14
Sotia lui El Chapo a fost arestata in SUA Cine este Emma Coronel Aispuro partenera traficantului de droguri
Soția lui El Chapo a fost arestată în SUA. Cine este Emma Coronel Aispuro, partenera traficantului de droguri. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Emma Coronel Aispuro, soția traficantului de droguri El Chapo, a fost arestată în Statele Unite ale Americii. Cei doi sunt căsătoriți din 2007, iar tânăra are jumătate din vârsta cunoscutului traficant mexican. 

Soția lui Joaquin Guzman „El Chapo” a fos prinsă de oamenii legii în cursul zilei de luni pe aeroportul Dulles din statul Washington, sub acuzații ce țin de traficul de droguri.

ADVERTISEMENT

În plus, tânăra ar fi fost implicată în evadările soțului ei, în timp ce era închis în Mexic, după cum au anunțat autoritățile judiciare din SUA, potrivit Digi24.

Soția lui El Chapo a fost arestată în SUA. Cine este Emma Coronel Aispuro, partenera traficantului de droguri

Emma Coronel Aispuro (31 de ani) a fost arestată pentru trafic de droguri în SUA, după ce a fost prinsă pe aeroportul Dușșes din Washington. Femeia are dublă cetățenie, mexicană și americană.

ADVERTISEMENT

Partenera lideurului carterului Sinaloa va fi adusă marți în fața justiției americane, unde va fi inculpată oficial pentru implicarea în aducerea și distribuirea mai multor tipuri de droguri pe teritoriul Statelor Unite: cocaină, heroină, marijuana și metamfetamină.

Implicarea în traficul de droguri nu este singura infracțiune care a adus-o în fața instanței. Emma Coronel Aispuro ar fi fost implicată în evadarea soțului ei din închisoarea mexicană Altiplano, în iunie 2015. Tânăra ar fi complotat cu alte persoane pentru a-i facilita evadarea lui El Chapo.

ADVERTISEMENT

Iar planurile de evadare nu s-au oprit aici. După ce traficantul a fost prins din nou și reîncarcerat, partenera lui de viață ar mai fi pus la cale un alt plan pentru a-l scoate din spatele gratiilor.

El Chapo a fost condamnat pe viață în SUA

Joaquin Guzman (63 de ani), așa cum îi este numele în realitate, a fost liderul cartelului de droguri din Sinaloa timp de aproape trei decenii și este cel care a organizat aducerea în SUA a tone de cocaină, utilizând transporturi clandestine.

ADVERTISEMENT

În urmă cu patru ani, „lordul drogurilor” a fost extrădat în SUA, unde a fost judecat și condamnat la închisoare pe viață, doi ani și jumătate mai târziu, în iulie 2019. Potrivit informațiilor oferite de autoritățile americane, Emma Coronel Aispuro știa foarte bine ce acțiuni coordona soțul ei.

Procurorii dețin dosarele a peste 100 de actuali și foști membri ai carterului pe care l-a condus El Chapo, dar și interceptări ale comunicațiilor prin mijloare electronice.

Traficantul de droguri și-a coordonat „afacerile” prin intermediul soției sale în timp ce era închis în Mexic. Astfel, Coronel Aispuro a servit drept intermediar între soțul ei și ceilalți membri ai clanului.

Tânăra soție a ajutat la construirea unui tunel de aproximativ 1,5 km, care a fost săpat sub închisoarea de maximă securitate Altiplano. Nu era un tunel oarecare, ci avea un sistem de ventilare, scări și chiar o pistă pentru motocicletă, finalizat în iulie 2015.

La șase luni de la evadare, El Chapo a fost prins din nou și readus la închisoare, iar soția lui i-ar fi oferit un milion de dolari unui fost membru al carterului pentru a plănui o altă evadare. Ulterior, femeia ar fi plătit o sumă dublă către un oficial mexican, după ce soțul ei a fost transferat din închisoare, pentru a-l aduce înapoi la Altiplano.

Emma Coronel Aispuro, soția lui El Chapo
Emma Coronel Aispuro, soția lui El Chapo. Sursa foto: CTV News

Cine este Emma Coronel Aispuro, soția de 31 de ani a lui El Chapo

Emma Coronel Aispuro și-a creat o imagine de divă în presa americană și mexicană. Chiar și în timp ce soțul ei era audiat, tânăra de 31 de ani îi transmitea gesturi de afecțiune. Născută în San Francisco, California, bruneta are origini mexicane și a delarat că soțul ei nu este, pentru ea, persoana acuzată de trafic de droguri, ba chiar îl admiră.

„Îl admir mai degrabă. Pentru mine e omul cu care m-am întâlnit și cu care m-am căsătorit”, spunea frumoas brunetă pentru New York Times. Cei doi au împreună două gemene, iar diferența de vârstă dintre ei este de 32 de ani.

Tatăl ei este cel care i-a făcut cunoștință cu El Chapo, pe vremea când avea doar 17 ani. Cei doi s-au cunoscut la o petrecere din Canelas, în statul Durango, unde Joaquin Guzman ar fi invitat-o la dans. Tânăra a susținut, în repetate rânduri, că nu știa cu ce se ocupă soțul ei, atunci când s-au căsătorit.

Gemenele lor, María Joaquina și Emali Guadalupe, au acum nouă ani, însă numele tatălui nu a fost trecut în certificatele lor de naștere, din moment ce era un fugar. În ciuda situației dificile dintre ei, Emma Coronel Aispuro și-a declarat mereu dragostea pentru soțul ei pe rețelele sociale.

„Știam amândoi că pentru a fi împreună trebuia să plătim un preț mare: distanță, timp, provocări și sacrificii. A meritat”, scria aceasta pe Twitter în 2017, după ce soțul ei na fost arestat din nou.

ADVERTISEMENT
Tags: