News

Soția lui ”El Mencho”, traficantul de droguri mai periculos decât ”El Chapo”, a fost arestată. Ce acuzații i se aduc

”El Mencho”, traficantul de droguri mai periculos decât ”El Chapo”,  a primit o lovitură dură. Soția lui a fost arestată de armata mexicană. Ce acuzații i se aduc femeii?
17.11.2021 | 23:55
Sotia lui El Mencho traficantul de droguri mai periculos decat El Chapo a fost arestata Ce acuzatii i se aduc
Soția lui ”EL Mencho” a fost arestată. Sursa foto: captură LTV
ADVERTISEMENT

Rosalinda González Valencia, soția renumitului traficant de droguri ”El Mencho”, a fost arestată la începutul acestei săptămâni, de către armata mexicană. Femeia este acuzată de spălare de bani în cadrul rețelei conduse de temutul ei soț, dat în urmărire internațională.

Femeia s-ar fi ocupat de finanțele ilegale ale cartelului de droguri CJNG Jalisco New Generation, condus de ”El Mencho”. Rosalinda González Valencia a fost dusă într-un penitenciar situat la sute de kilometri de locuință, adică de statul Morelos.

ADVERTISEMENT

Și copii de ai lui ”El Mencho” sunt reținuți

Există, însă, temeri că membri ai rețelei soțului femeii să facă eforturi să o elibereze. Mike Vigil, fost șef al operațiunilor internaționale pentru Administrația SUA pentru Controlul Drogurilor, o cataloghează pe González Valencia drept o „regina narco”, a cărei familie a fost mult timp legată de traficul de droguri.

”Ea are toate cheile, toată încrederea lui El Mencho, toate informațiile și a fost responsabilă pentru spălarea banilor cartelului”, a spus Vigil.

ADVERTISEMENT

El a menționat că arestarea ei a avut loc în timp ce doi dintre copiii cu ”El Mencho” sunt închiși în Statele Unite. Jessica Johanna Oseguera González, cetățean american și mexican, a fost condamnată în iunie la doi ani și jumătate de închisoare pentru implicare în afaceri care spălau bani pentru cartel.

Fratele ei, Rubén, cunoscut sub numele de „El Menchito”, este acuzat de trafic de droguri și aflat în închisoare. Luând în considerare acest lucru, Vigil bănuiește că mama lor ar putea fi interesată ”să negocieze o înțelegere pentru a-și ajuta copiii”, potrivit The Guardian.

ADVERTISEMENT

Cu banii agonisiți din vânzarea de droguri, familia lui ”El Mencho” ar fi investit în afaceri imobiliare, vestimentare și-a deschis chiar și o brutărie, dar și o companie de produse organice.

Gruparea infractorului ar acționa cel mai mult în SUA, acolo exportând metamfetamină și fentanil.  Prin arestul Rosalindei Gonzalez Valenciava autoritățile speră să creeze temeri în rândul rețelei de crimă organizată. În anul 2018, Gonzalez Valencia a mai fost arestată, dar a fost eliberată în urma unei cauțiuni de 60.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Capturarea lui  ”El Mencho”, recompensată cu 10 milioane de dolari

”El Mencho”, pe numele său real Nemesio Oseguera Cervantes, este și acum de negăsit. Guvernul SUA promite o recompensă de 10 milioane de dolari pe capul său, persoanei care-l va identifica.

El conduce cel mai brutal cartel de droguri, CJNG, iar membrii grupării ar avea un comportamenr similar cu cel al grupului terorist ISIS. Se zvonește că violența acestora ar desprinsă din filmele de groază: se scot inimile victimelor, unele sunt spânzurate, trupurile li se dizolvă în acid sau chiar se ucid și femei însărcinate.

O femeie pe nume ”La Catrina” a făcut parte din această grupare, dar a fost identificată de oamenii legii mexicani și ucisă într-un schimb de focuri cu polițiștii.

ADVERTISEMENT