News

Soția șefului spionajului militar ucrainean a fost otrăvită. Serviciile de la Kiev confirmă că a fost internată

Mariana Budanova a fost internată într-un spital din Kiev, după ce în corpul său au fost detectate prezenţa unor metale grele.
28.11.2023 | 12:22
Sotia sefului spionajului militar ucrainean a fost otravita Serviciile de la Kiev confirma ca a fost internata
Mariana Budanova este consilierul lui Vitalia Klitschko Foto: topcor.ru
ADVERTISEMENT

Mariana Budanova, soția șefului Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kiril Budanov, a fost otrăvită, scrie presa ucraineană apărută marți, citând surse din interiorul serviciilor de informații.

Mariana Budanova este consilierul lui Vitali Klitschko

Mariana Budanova a fost diagnosticată cu otrăvire cu metale grele și a fost internată în spital după o deteriorare prelungită a stării sale de sănătate. În paralel, o comisie de anchetă cercetează o posibilă tentativă de omor asupra sa.

ADVERTISEMENT

“Tipul de substanțe detectate în corpul său nu sunt folosite deloc în viața de zi cu zi și nici în armată. Prezența lor poate indica o încercare intenționată de a otrăvi o anumită persoană”, au mai spus sursele.

Surse agenției ucrainene Unian au confirmat informația că Mariana Budanova a fost otrăvită. „Din păcate, da”, a declarat interlocutorul, acesta adăugând că femeia este tratată într-un spital din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Mariana Budanova nu folosește rețelele de socializare, astfel că despre ea se știu foarte puține lucruri. În trecut, soția șefului spionajului militar ucrainean  a candidat pentru un post de deputat pe listele partidului „Udar”, al lui Vitali Klitschko.

În prezent, despre ea se știe că este consilier al primarului Kievului, Vitali Klitschko. pe probleme de anticorupție. Kiril Budanov nu a comentat informațiile apărute în presă și nici nu a avut apariții publice în ultima vreme, deși este un mare fan al publicității.

ADVERTISEMENT

În iunie 2023, Andrei Yusov, reprezentant al Ministerului Afacerilor Interne și Comunicațiilor, declara într-un pentru “Pravda ucraineană” că Kiril Budanov a fost ţinta mai multor atentate după 2014, când Rusia a anexat Crimeea.

“Au fost mai mult de zece încercări de a-l asasina”, a declarat acesta. Una dintre ele a fost un atac cu rachete asupra biroului Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

ADVERTISEMENT

În vara anului 2022, Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunțat reținerea a doi membri ai grupului de sabotaj și recunoaștere al GRU rus, care plănuiau să-l omoare pe ministrul apărării al Ucrainei, Oleksii Reznikov, pe șeful GUR, Kirill Budanov, și pe un activist ucrainean.

ADVERTISEMENT