News

Soțul Dianei Șoșoacă a fost amendat de Poliție. Cum a încercat Silvestru Șoșoacă să scape

Silvestru Șoșoacă a fost amendat de Poliție în București, apoi a cerut în instanță anularea procesului verbal de contravenție.
01.03.2024 | 13:34
Sotul Dianei Sosoaca a fost amendat de Politie Cum a incercat Silvestru Sosoaca sa scape
Silvestru, soțul Dianei Șoșoacă, a avut probleme cu Poliția. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Scandalul din familia Șoșoacă a fost în prim-planul vieții politice în ultimele zile, după ce Diana Șoșoacă l-a dat afară din partidul SOS România pe soțul ei, Silvestru, despre care a spus că este controlat de serviciile secrete. În replică, partenerul de viață al acesteia a spus că Diana Șoșoacă ar fi agent al Mossad și că este consiliată de șeful M.I.S.A. din Europa.

Soțul Dianei Șoșoacă nu a acordat prioritate pe trecerea de pietoni

Silvestru Șoșoacă a mai arătat că relația lor a început să se degradeze din momentul în care aceasta a devenit senator, subliniind că Diana Șoșoacă dorește să controleze totul în partid, chiar dacă sunt aspecte pe care nu le cunoaște foarte bine. Soțul a vorbit și despre un amant al Dianei Șoșoacă, consilierul M.I.S.A., despre care a susținut că vrea să-i ruineze cariera politică.

ADVERTISEMENT

Silvestru Șoșoacă nu a avut probleme doar cu soția, ci și cu Poliția, după ce, în vara lui 2022, a fost amendat cu 870 lei și i s-a suspendat permisul de conducere pentru 60 de zile, deoarece nu a acordat prioritate pe o trecerea de pietoni din București. El a cerut anularea procesului verbal de contravenție la Judecătoria Sectorului 1, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată.

Dosarul a fost înregistrat pe 1 iulie 2022, intimat figurând Ministerul Afacerilor Interne – Direcţia generală de poliţie a municipiului Bucureşti. În motivarea plângerii contravenţionale, Silvestru Șoșoacă a susţinut că situația consemnată în cuprinsul procesului verbal nu corespunde realității, întrucât nu a putut vedea pietonul din cauza unui alt autoturism care i-a obturat vederea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, soțul Dianei Șoșoacă a mai arătat în instanță că pietonul nu se afla pe sensul său de mers. Din conţinutul actului de constatare a rezultat că, la data de 15.06.2022, ora 19.57, Sivestru Șoșoacă a condus autoturismul din direcția strada Berzei, iar la trecerea de pietoni nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin loc special amenajat marcat şi semnalizat corespunzător pe sensul său de mers.

Prezumţia de nevinovăţie a lui Silvestru Șoșoacă a fost înlăturată

S-a arătat că procesul-verbal atacat a fost semnat de către Silvestru Șoșoacă, acesta neavând mențiuni. Sub aspectul legalităţii procesului-verbal, instanţa a reţinut că acesta a fost întocmit cu respectarea dispoziţiilor, cuprinzând toate menţiunile prevăzute de lege sub sancţiunea nulităţii. Astfel, procesul-verbal atacat conţine menţiuni cu privire la numele, domiciliul şi datele de identificare ale persoanei sancţionate, cuprinde o descriere suficientă a faptei săvârşite, precum şi data şi locul comiterii acesteia.

ADVERTISEMENT

De asemenea, actul constatator este semnat de poliţistul rutier şi de către contravenient, cuprinzând menţiunile soțului Dianei Șoșoacă. Instanţa a stabilit că situaţia de fapt reţinută de către agentul constatator corespunde realităţii, proba fiind făcută de constatarea directă a agentului de poliţie consemnată în actul constatator întocmit cu respectarea normelor legale. Menţiunile privind situaţia de fapt se bucură de prezumţia relativă de veridicitate, întrucât reprezintă constatări directe ale agentului de poliţie care a asistat la săvârşirea contravenţiei şi au fost consemnate într-un proces-verbal legal întocmit.

Instanța a mai arătat că au valoare probatorie constatările directe ale agentului de poliţie rutieră şi că sunt aplicabile în prezenta speţă, având în vedere că angajarea pietonilor în traversare şi neacordarea priorităţii de către conducătorul auto pot fi observate cu ochiul liber. Instanţa a mai considerat că prezumţia de nevinovăţie de care a beneficiat Silvestru Șoșoacă a fost înlăturată de probele administrate, respectiv de prezumţia de veridicitate a constatărilor directe ale agentului de poliţie, consemnate ca atare într-un proces-verbal legal întocmit.

ADVERTISEMENT

Cererea soțului Dianei Șoșoacă a fost respinsă

S-a menționat că este rezonabilă prezumţia că cele consemnate în procesul-verbal corespund realităţii, întrucât agentul constatator a fost prezent la săvârşirea contravenţiei şi a consemnat ceea ce a văzut (situaţie asemănătoare cu procedura infracţiunii flagrante). “Ar fi nerezonabil să se prezume contrariul, respectiv că agentul constatator ar fi consemnat în mod voit o situaţie falsă urmărind sancţionarea nedreaptă a petentului. Totodată, se constată că această prezumţie nu a fost răsturnată de către contravenient prin niciun mijloc de probă”, se arată în dosarul cosnultat de FANATIK.

Instanța a mai arătat că nu poate primi apărările lui Silvestru Șoșoacă, în sensul că un alt autoturism i-a obturat vederea, astfel încât nu a putut vedea pietonul, apreciind că în atare situație, fiind la trecerea pentru pietoni, petentul avea obligația de a încetini sau de a opri până la dobândirea unei vizibilități perfecte astfel încât, în eventualitatea în care s-ar afla pietoni angajați în traversare, să poată acorda prioritate de trecere.

Pentru aceste considerente, deoarece Direcţia generală de poliţie a municipiului Bucureşti a făcut dovada săvârşirii contravenţiei de către Silvestru Șoșoacă, iar acesta din urmă nu a făcut proba unei situaţii contrare actului de sancţionare, instanţa a respins ca neîntemeiată plângerea contravenţională, considerând că procesul-verbal atacat a fost legal şi temeinic încheiat, iar sancţiunile corect individualizate şi aplicate. Decizia a fost luată pe 21 decembrie 2022, iar soțul Dianei Șoșoacă nu a formulat recurs.

ADVERTISEMENT