ADVERTISEMENT
News

SpaceX face istorie, în direct! Lansare cu succes a navei Crew Dragon către Stația Spațială Internațională. VIDEO

Autor: Flaviu Popa | 30.05.2020 | 22:35
SpaceX face istorie, în direct! Lansare cu succes a navei Crew Dragon către Stația Spațială Internațională. VIDEO
Crew Dragon se îndreaptă spre Stația Spațială Internațională

NASA și SpaceX au trimis spre Stația Spațială Internațională nava Crew Dragon. Au fost puține emoții înainte de lansare, pentru că vremea era urâtă, cu ploi.

ADVERTISEMENT

SpaceX face istorie! Lansare cu succes a navei Crew Dragon spre Stația Spațială Internațională

A fost a doua tentativă de lansare a misiunii DEMO-2. Elon Musk are ambiția personală de a demonstra tuturor că SpaceX are capabilitățile să trimită oameni în spațiu, în totală siguranță.

Cosmonauții Bob Behenken și Doug Hurley vor avea o cale lungă până la Stația Spațială Internațională, iar călătoria lor va fi transmisă LIVE.

ADVERTISEMENT

Au trecut 9 ani de când americanii au lansat astronauți americani dintr-o rachetă americană în spațiu. SUA visează la ziua în care vor coloniza Luna și Marte, iar cu ajutorul SpaceX, companie condusă de Elon Musk, acest lucru poate fi posibil.

NASA s-a angajat să trimită oameni pe Lună în maximum cinci ani, timp în care se va construi o stație specială de andocare în proximitatea Lunii. Elon Musk strânge voluntari pentru a-i trimite pe Marte în următorii ani, într-un drum fără întoarcere.

ADVERTISEMENT

10 milioane de oameni au urmărit în direct lansarea, în timp ce Donald Trump a privit și el cu sufletul la gură evenimentul. Donald Trump a promis că SUA va călca din nou pe Lună până în 2024.

Emoțiile au fost la cote alarmante, în condițiile în care nava spațială folosită pentru a trimite oameni în spațiu nu a mai fost supusă unei asemenea cercetări.

ADVERTISEMENT

Astronauții vor ajunge pe Stația Spațială Internațională duminică, 31 mai, la ora 17.37, ora României. Întreg evenimentul va fi transmis în direct de NASA, fiind asigurat un comentariu de aproape 19 ore.

MisiuneA DEMO-2 vrea să demonstreze că SpaceX este un partener de nădejde pentru NASA. Visul lui Elon Musk este de a trimite turiști în spațiu.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!