News

Șpăgi de milioane de euro, pentru retrocedări în Paradisul Verde. Primarul din Corbeanca a fost reținut de DNA

Primarul din Corbeanca a fost reținut de DNA. Edilul este acuzat de șpăgi de milioane de euro, pentru retrocedări în Paradisul Verde.
05.05.2023 | 12:01
Spagi de milioane de euro pentru retrocedari in Paradisul Verde Primarul din Corbeanca a fost retinut de DNA
DNA l-a reținut pe primarul din Corbeanca. Șpăgi de milioane de euro, pentru retrocedări în Paradisul Verde. Sursa foto: Observator News
ADVERTISEMENT

Primarul din comuna Corbeanca a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru 24 de ore. Edilul este acuzat că ar fi luat mită câteva milioane de euro pentru restituirea unor terenuri.

DNA l-a reținut pe primarul din Corbeanca. Șpăgi de milioane de euro, pentru retrocedări în Paradisul Verde

Încă de joi, 4 mai, DNA a anunțat că a făcut mai multe percheziții în județul Ilfov. O verificare a avut loc chiar la sediul Primăriei Corbeanca. Instituția a anunțat că sunt vizate fapte de corupție în legătură cu restituirea unor terenuri.

ADVERTISEMENT

DNA a transmis că este vorba despre ”suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție”. Faptele ar fi avut loc în perioada 2011 – 2017, perchezițiile desfășurându-se în șase locații de pe raza județului Ilfov.

Vineri, la o zi distanță de la comunicatul procurorilor, edilul din comuna Ilfoveană a fost reținut de DNA. Anton Valeriu este acuzat de procurori că ar fi luat mită câteva milioane de euro pentru restituirea unor terenuri, conform HotNews.ro, care citează surse judiciare

ADVERTISEMENT

Aflat în funcție încă din 2008, primarul din comuna ilfoveană a menționat în ultima sa declarație de avere datorii de aproape 1,4 milioane de euro pe care le are la o bancă și la trei persoane fizice.

Sursa citată mai notează că primarul în exercițiu din Corbeanca este acuzat de mai multe fapte de luare de mită. Cu o singură ocazie ar fi încasat peste 1,4 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

DNA l-ar fi reținut și pe nepotul lui Anton Valeriu

Publicația Gândul.ro adaugă că alături de Valeriu Anton ar fi fost reținut și nepotul acestuia. Ambii sunt vizați de ancheta Direcției Naționale Anticorupție (DNA) în scandalul legat de retrocedări de terenuri.

Reținerile celor doi s-ar fi făcut în cursul nopții de joi spre vineri. ”Sunt acuzați de mai multe fapte de luare de mită, dar și de spălare a banilor, cea mai mare sumă deja încasată de către edilul din Corbeanca fiind de 1,4 milioane de euro”, mai notează publicația amintită.

ADVERTISEMENT

Ar fi vorba în acest dosar despre ”terenuri cotate la prețuri uriașe, unele dintre ele fiind situate în pădurea Buftea”. La perchezițiile de joi au fost identificate ”noi contracte” care i-ar fi adus avantaje materiale primarului din Corbeanca.

ADVERTISEMENT
Tags: