News

DNA, percheziții la Poliția Română. Procurorii verifică achizițiile făcute în timpul pandemiei

Procurorii DNA efectuează, marți, percheziții la Poliția Română. Oamenii legii verifică achizițiile făcute în timpul pandemiei.
04.04.2023 | 11:57
DNA perchezitii la Politia Romana Procurorii verifica achizitiile facute in timpul pandemiei
Procurorii DNA, perchiziții la Poliția Română. Verificările, parte din dosarul achizițiilor din pandemie. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Marți, 4 aprilie, procurorii DNA fac percheziții la Poliția Română. Oamenii legii verifică o serie de achiziții făcute în urmă cu trei ani, în prima a pandemiei de Covid-19. Acțiunea a fost confirmată printr-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorii DNA, perchiziții la Poliția Română. Verificările, parte din dosarul achizițiilor din pandemie

Procurorii anti-corupție au ajuns în această dimineață la sediul Inspectoratului General al Poliției Române din București. Au fost verificate mai multe achiziții făcute în 2020, în primul an de pandemie.

ADVERTISEMENT

Potrivit Libertatea, DNA verifică achizițiile de bastoane și căști de protecție făcute în urmă cu trei ani. La acea vreme, ministrul afacerilor interne era Marcel Vela. Tranzacțiile instituției de atunci s-ar ridica la sute de mii de lei.

DNA a confirmat, printr-un comunicat, că face percheziții în legătură cu încheierea în 2020 a unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției naționale.

ADVERTISEMENT

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2020, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției naționale.

În cursul zilei de 04 aprilie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în două locații situate în municipiul București, din care una reprezintă sediul unei instituții publice”, informează instituția.

ADVERTISEMENT

Poliția Română, vizată de percheziții DNA și în ianuarie 2023

Poliția Română a fost vizitată de procurorii DNA și în debut de an. Pe 30 ianuarie, oamenii legii au făcut verificări la Poliția Capitalei și Poliția Locală București. Totul a făcut parte dintr-un dosar privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliței naționale, care nu au mai fost livrate după ce au fost plătite.

DNA a anunțat, la acea vreme, că procurorii anticorupție fac cercetări ”într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliței naționale”.

ADVERTISEMENT

S-au efectuat percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași. Trei au fost sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT