News

Polițiștii corupți din București au fost reținuți de procurorii DNA. Cei doi au luat mită de la 23 de șoferi

Polițiștii corupți din București au fost reținuți de procurorii DNA. Cei doi au luat mită de la 23 de șoferi și se pare că nu au crezut că vor fi prinși niciodată.
28.04.2023 | 10:01
Politistii corupti din Bucuresti au fost retinuti de procurorii DNA Cei doi au luat mita de la 23 de soferi
Polițiștii corupți din București au fost reținuți de procurorii DNA. Foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Polițiștii corupți din București au fost reținuți de procurorii DNA. Cei doi au luat mită de la 23 de șoferi și se pare că nu au crezut că vor fi prinși niciodată. Conform comunicatului DNA, procurorii au decis ca acești doi polițiști să fie reținuți pentru 24 de ore.

Polițiștii corupți din București au fost reținuți de procurorii DNA

Inculpații sunt Andrei Pantea, comisar de poliţie în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti – Brigada Rutieră şi a lui Valentin Olteanu, agent şef de poliţie în cadrul DGPMB – Brigada Rutieră. Cei doi sunt acuzați de comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

ADVERTISEMENT

”În perioada 19 martie – 22 aprilie, Andrei Pantea şi Valentin Olteanu, în calităţile menţionate, ar fi primit, în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv pentru a nu constata şi sancţiona cu amendă sau pentru a nu aplica sancţiunea contravenţională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit, de la 23 de conducători auto care ar fi încălcat regulile de circulaţie pe drumurile publice.

Ca mod de operare, de cele mai multe ori banii ascunşi între documentele solicitate de către agentul şef de poliţie Valentin Olteanu (asigurare sau certificat de înmatriculare) ajungeau la comisarul Andrei Pantea. Ulterior, acesta ar fi scos banii, i-ar fi introdus în portofel sau buzunar, iar la sfârşitul programului acele sume de bani ar fi fost împărţite între cei doi. În contextul menţionat, joi, cei doi suspecţi ar fi fost surprinşi în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce ar fi primit de la patru conducători auto suma totală de peste 2.000 lei”, au precizat procurorii.

ADVERTISEMENT

Cei doi polițiști vor fi prezentați Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. FANATIK anunța în exclusivitate că acești doi polițiști corupți sunt aceiași care au vrut să-i ia permisul prezentatoarei TV Denise Rifai. De altfel, vedeta i-a dat în judecată și a câștigat procesul.

”Am văzut știrea cu polițiștii săltați de colegii lor. Exact acești oameni mi-au luat și mie permisul. Momentan suntem în proces, dar am câștigat la prima instanță. Acum o să vedem dacă face Poliția Română apel. Mă așteptam să câștig. La un moment dat, fie roata și pătrată, se întoarce ea odată. La un moment dat, când lucrurile nu sunt corecte, se întâmplă și asemenea situații. Eu respect foarte mult Poliția Română și sunt o grămadă de oameni de calitate acolo. Nu trebuie să generalizăm, dar avem și astfel de situații. E foarte bine, că, punctual, se mai rezolvă din lucruri”, a declarat Denise Rifai, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cei doi polițiști au fost prinși în flagrant în timp ce luau mită, iar autospeciala cu care se deplasau aceștia a fost percheziționată. Procurorii DNA ar fi constatat că nu mai puțin de 6 polițiști făceau parte din rețeaua care primea mită pentru a închide ochii la mai multe infracțiuni din trafic.

Cel care i-a pârât la Poliție a fost un șofer turc, nemulțumit de corupția de pe străzile din București. Așa cum FANATIK scria, Andrei Pantea este vicepreședinte al filialei București a SIDEPOL – Sindicatul Democratic al Polițiștilor, fiind în trecut președinte al filialei Dâmbovița. În schimb, Andrei Pantea are 40 de ani și e polițist din 2006.

ADVERTISEMENT

În cariera sa a activat ca ofițer CSTIC la IPJ DÂMBOVIȚA, ulterior la Poliția Pucioasa, Serviciul Investigații Criminale, Serviciul AESP și la Poliția Răcari-Formațiunea Investigații Criminale. Sindicatul SIDEPOL a transmis deja public un mesaj de susținere a lui Pantea. “În virtutea transparenței și pentru o corectă informare a membrilor de sindicat, cât și a societății civile, având în vedere informațiile apărute în mass-media cu privire la ofițerul de poliție Pantea Andrei, facem următoarele precizări:

Acesta este într-adevăr membru al organizației noastre sindicale și vicepreședinte al Filialei D.G.P.M.B. a SIDEPOL. Până în momentul de față nu avem alte detalii cu privire la cele întâmplate și fapta de care ar fi acuzat, urmând a aștepta comunicatul oficial al instituțiilor abilitate. Nu ne vom dezice de colegul nostru și nici de vreun alt coleg, membru de sindicat, doar pe baza unor frânturi mediatice și sub impulsul emoțiilor de moment. Colegul nostru, de-a lungul celor aproape 20 de ani de carieră, s-a dovedit a fi un profesionist, atât în plan profesional, cât și sindical. Suntem in dezacord total cu ce declară anumiți pseudo-lideri de sindicat care au cu totul alte interese decât cele de a reprezenta și a apăra polițiștii”, au transmis reprezentanții SIDEPOL.

ADVERTISEMENT