Sport

Spania, favorită certă în Grupa E de la Euro 2020. Probleme uriașe pentru Luis Enrique

Spania este principala forță din Grupa E de la Euro 2020, dar problemele de care s-a lovit Luis Enrique în ultimele zile ar putea egaliza valorile.
13.06.2021 | 10:59
Spania favorita certa in Grupa E de la Euro 2020 Probleme uriase pentru Luis Enrique
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, ibericii au venit la acest turneu final cu gândul la trofeu, deși naționala ”La Roja” trece printr-o schimbare de generații.

De trei ori campioană europeană, Spania nu concepe să se încurce într-o grupă cu adversari care îi sunt la îndemână: Suedia, Polonia și Slovacia.

ADVERTISEMENT

Grupa E de la Euro 2020, sub dominația Spaniei

Spania nu mai este echipa de acum 10 ani care domina lumea fotbalului, dar totuși rămâne principala favorită a Grupei E de la Euro 2020, în ciuda tuturor problemelor de care s-a lovit selecționerul Luis Enrique. Are o cotă de 1,38 la Unibet pentru locul 1.

Prima măsură luată de tehnicianul iberic a fost lăsarea acasă a legendarului fundaș Sergio Ramos, care a avut un sezon plin de accidentări și a jucat foarte puțin. Criticat pentru decizia luată, Luis Enrique a explicat că are nevoi de jucători apți 100%.

ADVERTISEMENT

A venit apoi testarea pozitivă cu Covid-19 a mijlocașului Sergio Busquets, urmat la scurt timp de fundașul Diego Llorente. Dacă jucătorul Barcelonei este în continuare în izolare, Llorente a avut patru teste negative la rând și a fost autprizat să se întoarcă la antrenamente.

Luis Enrique vorbește de noroc la Euro

Toate aceste probleme, precum și faptul că parcă jocul de pase al Spaniei nu mai este atât de eficient și surprinzător ca pe vremuri, au făcut ca naționala iberică să primească doar a șaptea șansă la câștigarea trofeului.

ADVERTISEMENT

Însă, trupa lui Luis Enrique are o serie de opt partide consecutive fără înfrângere și vrea să-și continue acest parcurs și la Euro 2020, în ciuda faptului că selecționerul este precaut înaintea startului.

”Suporterii Spaniei au toate motivele să fie entuziasmaţi, mai ales după meciurile din preliminarii. Linia dintre victorie şi înfrângere este foarte subţire, mai ales la un turneu final. Norocul este un factor important”, a declarat Luis Enrique.

ADVERTISEMENT

Suedia are probleme cu coronavirusul

Principala contracandidată a Spaniei la locul 1 în Grupa E este Polonia. Robert Lewandowski este în continuare gura de foc a ”leșilor”, care au o cotă la Unibet de 6,75 la câștigarea primei faze de la Euro 2020.

Suedia este una dintre cele mai închegate formații de la turneul final, dar problemele cu Covid-19 apărute în ultimele zile ar putea să-și spună cuvântul. Nordicii au o cotă de 7,50 la Unibet pentru a încheia pe primul loc în grupă.

Cea mai puțin valoroasă națională din această grupă este Slovacia, care la Unibet are o cotă de 20,00 pentru a încheia pe locul 1. De altfel, selecționerul Stefan Tarkovic a venit cu aceeași gardă veche din care fac parte Marek Hamsik, Martin Dubravka, Juraj Kucka sau Milan Skriniar.


  • (P) 1,38 este cota UNIBET ca Spania să câștige Grupa E de la Euro 2020. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: