Sport

Spania, focar COVID și la fotbal! 22 de jucători de la 11 cluburi din La Liga infectaţi

13.08.2020 | 16:15
Spania focar COVID si la fotbal 22 de jucatori de la 11 cluburi din La Liga infectati
ADVERTISEMENT

Nouă cluburi spaniole, din primele două divizii, se confruntă cu jucători care au fost depistaţi pozitiv la testele pentru COVID-19. Nu mai puţin de 13 fotbalişti au virusul.

Spania a înregistrat 8.618 noi cazuri peste week-end şi 3.632 pe 11 august. Printre cei testaţi s-au numărat şi fotbaliştii din primele două divizii, pentru că fotbalul spaniol se pregăteşte de noul sezon şi se reiau antrenamentele.

ADVERTISEMENT

Cluburile care au confirmat deja cazuri de teste pozitive sunt Espanyol, Valencia, Betis, Alaves, Granada, Huesca, Mallorca, Las Palmas şi Tenerife.

Valencia a deschis seria

UPDATE: 13 august, ora 16:10 / Se îngroaşă rău numărul celor depistaţi pozitiv la testările de coronavirus la cluburile din La Liga. Sunt acum 22 de jucători de la 11 cluburi infectaţi cu COVID 19, majoritatea însă asimptomatici.

ADVERTISEMENT

Athletic Bilbao este clubul cel mai afectat de pandemie, având 6 jucători infectați, printre care și vedeta Inaki Williams. Deportivo Alaves a raportat 3 cazuri, Celta Vigo, Valencia, Huesca au câte 2 asemenea cazuri, în timp ce Osasuna, Valladolid, Betis Sevilla și Granada au câte un singur caz. Ultimul club care a anunțat un caz de coronavirus în cadrul echipei este Real Valladolid, însă echipa patronată de Ronaldo nu a menționat dacă este vorba de un jucător sau un membru al staff-ului.


Cinci dintre formaţiile afectate sunt din prima divizie, celelalte patru participând în Secunda. Au fost testaţi jucătorii, membrii staff-ului, dar şi toate celelalte persoane care pot intra în contact cu aceştia.

ADVERTISEMENT

Deşi în anumite cazuri cluburile au dezvăluit şi numele celor infectaţi sau chiar jucătorii au recunoscut pe reţelele de socializare, majoritatea bolnavilor au rămas anonimi.

Valencia a deschis seria, anunţând două cazuri de coronavirus în cadrul clubului. Nu a divulgat identitatea acestora, dar a precizat că ambele persoane sunt deja izolate şi respectă protocolul sanitar.

ADVERTISEMENT

Loren de la Betis a recunoscut singur

În cursul după-amiezii, Betis a raportat şi ea un caz, fără să precizeze despre cine este vorba, dar atacantul Loren Moron a recunoscut el însuşi pe reţelele de socializare. Va rata o parte din pregătire, fiind izolat la domiciliu.

A urmat, cu două cazuri confirmate, Huesca, proaspăt promovată în La Liga. Alaves are şi ea trei teste pozitive, cele mai multe la o singură formaţie. Iar ultimul fotbalist infectat a fost Gonalons, de la Granada. Anunţul testului pozitiv al acestuia a venit la câteva ore după ce şi-a prelungit cu încă trei sezoane contractul.

Espanyol, lovită de valul doi

În prima parte a pandemiei, Espanyol a avut 10 cazuri de infectare. Nu a scăpat nici acum. La testele efectuate ieri, a mai ieşit un rezultat pozitiv. Tot un singur infectat are şi Mallorca. Identitatea celor două persoane, de la Espanyol şi Mallorca, nu se cunoaşte, dar ambele cluburi au anunţat că respectivii se află deja în izolare şi nu au luat contact cu restul echipei.

Penultimul club care a depistat un membru al echipei infectat cu noul coronavirus a fost Las Palmas. Iar Tenerife a dezvăluit şi numele fotbalistului: Elliot Gomez.

În total, 13 teste pozitive la 9 cluburi spaniole, numai pe 11 august. Dar Almeria, Zaragoza, Atletico Madrid şi Real Madrid au şi ele cazuri confirmate anterior. Din informaţiile oferite de cluburi, toţi cei infectaţi se simt bine.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: