News

Spania va începe relaxarea măsurilor din 4 mai. Planul ibericilor se întinde pe opt săptămâni

29.04.2020 | 08:43
Spania va incepe relaxarea masurilor din 4 mai Planul ibericilor se intinde pe opt saptamani
ADVERTISEMENT

Spania, una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus, va începe relaxarea măsurilor din 4 mai, după ce în weekend a permis ieșirea copiilor din casă.

Spania va începe relaxarea măsurilor din 4 mai

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a anunţat marţi seară că relaxarea măsurilor va începe în 4 mai, iar planul de ieşire din izolare a ţării va avea patru faze ce vor dura între şase şi opt săptămâni.

ADVERTISEMENT

Conform news.ro, Guvernul a anunţat planul de ieşire din izolare de patru faze (0, 1, 2 şi 3) care va fi pus în aplicare din 4 mai, iar acestea se vor succeda asimetric, în fiecare regiune, în funcţie de îndeplinirea unor factori determinanţi.

”Va fi o relaxare a măsurilor graduală, asimetrică, diferită în funcţie de teritorii, pentru că evoluţia epidemiei este diferită. Ea va fi coordonată, pentru că trebuie să lucrăm umăr la umăr cu diferitele administraţii”, a declarat premierul.

ADVERTISEMENT

Spania va permite organizarea de spectacolele cu mai puţin de 30 de persoane

Autorităţile speră ca la finalul lunii iunie Spania să ajungă la o ”nouă normalitate”. Anul şcolar în curs se va încheia online, în luna iunie, iar cursurile vor fi reluate în luna septembrie.

Toate provinciile vor pune în aplicare planul pe 4 mai, cu faza 0, cu excepţia insulelor Formentera, La Gomera, El Hierro şi La Graciosa, care se vor afla în faza 1, graţie incidenţei scăzute a pandemiei aici.

ADVERTISEMENT

Teoretic, din 11 mai, muzeele vor fi redeschise la 33% din capacitate şi va fi permisă organizarea de spectacolele cu mai puţin de 30 de persoane. Tot în a doua fază, vor fi deschise hotelurile, mai puţin zonele comune din acestea.

În a treia fază, începând cu 25 mai, este planificat ca localurile să fie redeschise la 33% din capacitate, doar cu servire la masă. Cinematografele, teatrele şi muzeele vor putea fi redeschise la o capacitate de 33%. În ultima fază prevăzută, va fi permisă redeschiderea acestora la o capacitate de 50% şi restricţiile generale vor fi mai relaxate.

ADVERTISEMENT

Spania este pe un trend descendent, după ce a înregistrat 301 morți în ultimele 24 de ore, cu 30 mai puțin decât cu o zi în urmă. Bilanţul total al morţilor din cauza SARS-Cov-2 a crescut la 23.822. Totalul contaminărilor a crescut la 210.773, de la 209.465.

ADVERTISEMENT