Sport

Istvan Kovacs face legea în Barcelona – PSG! După ce i-a lăsat în inferioritate numerică pe catalani, arbitrul român l-a eliminat pe Xavi. Video

Istvan Kovacs nu a stat pe gânduri și a eliminat un jucător al Barcelonei în prima repriză a duelului cu PSG. Xavi nu a scăpat de cartonașul roșu.
16.04.2024 | 23:28
Istvan Kovacs face legea in Barcelona  PSG Dupa ce ia lasat in inferioritate numerica pe catalani arbitrul roman la eliminat pe Xavi Video
Istvan Kovacs l-a eliminat pe Xavi în a doua repriză a meciului Barcelona - PSG. Foto: X.
ADVERTISEMENT
16-04-2024
20:26

Xavi, eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG

Plouă cu eliminări în Barcelona – PSG, returul „dublei” din sferturile de finală ale UEFA Champions League. După ce i-a arătat direct cartonașul roșu în prima repriză lui Ronald Araujo, Istvan Kovacs l-a trimis în tribune pe Xavi.

Antrenorul Barcelonei a răbufnit la scurt timp după al doilea gol al celor de la PSG marcat de Vitinha. Xavi a lovit cu piciorul unul dintre obiectele aflate la marginea terenului. 

Horațiu Feșnic, aflat chiar lângă Xavi, i-a comunicat faza lui Istvan Kovacs. „Centralul” român nu a avut nicio reținere și l-a trimis direct în tribune pe Xavi. De asemenea, José de la Fuente, antrenorul cu portarii de pe Camp Nou, a primit cartonașul roșu. 

Istvan Kovacs a ieșit la rampă în prima repriză a meciului Barcelona – PSG, în returul „dublei” din sferturile UEFA Champions League. Arbitrul român l-a eliminat pe Ronald Araujo, fundașul central al catalanilor, după un fault din postura de ultim apărător.

Istvan Kovacs n-a stat pe gânduri! Arbitrul român a scos din buzunar direct cartonașul roșu în Barcelona – PSG

Barcelona a început în forță duelul de pe teren propriu cu PSG. Raphinha a deschis scorul după doar 12 minute din pasa puștiului Lamine Yamal. Robert Lewandowski și Kylian Mbappe au trecut pe lângă gol înainte de cea mai controversată fază a primei reprize.

ADVERTISEMENT

În minutul 29, francezul Bradley Barcola a fost lansat excelent de Nuno Mendes. Tânărul atacant francez a fost faultat la marginea careului de către Ronald Araujo. Stâlpul defensivei catalanilor a faultat din postura de ultim apărător.

Istvan Kovacs nu a stat pe gânduri și a lăsat-o pe Barcelona în inferioritate numerică. „Centralul” român a scos direct cartonașul roșu din buzunar pe care i l-a arătat fundașului uruguayan spre nemulțumirea ibericilor.

ADVERTISEMENT

Faza controversată, în care Araujo l-a lovit cu mâna peste față pe Barcola, a fost analizată în camera VAR. Decizia lui Istvan Kovacs a fost validată. Ousmane Dembele a trimis puțin peste poartă din lovitură liberă.

PSG a înscris la 10 minute distanță. Kovacs l-a avertizat cu „galben” pe Mbappe

Cartonașul roșu acordat de Istvan Kovacs lui Ronald Araujo l-a obligat pe Xavi să efectueze prima schimbare a meciului. Lamine Yamal, autorul pasei decisive la golul marcat de Barcelona, a fost înlocuit cu Inigo Martinez.

ADVERTISEMENT

La 10 minute după ce a rămas în superioritate numerică, PSG a restabilit egalitatea pe tabelă. Același Barcola a trimis periculos în fața porții. Kylian Mbappe a dat pe lângă minge, însă Ousmane Dembele a fost pe fază.

Mingea a ajuns la fostul fotbalist al Barcelonei care a trimis violent sub bară. După golul parizienilor, Istvan Kovacs i-a avertizat cu „galben” pe Inigo Martinez și Kylian Mbappe. Românul l-a avertizat și pe Fabian Ruiz în minutul 45+1.

ADVERTISEMENT

”Intervenția a fost neregulamentară și este cartonaș roșu”, a spus Barrenechea Montero, specialistul pe probleme de arbitraj al cotidianului Mundo Deportivo. În drumul către vestiare, Istvan Kovacs a discutat cu Gundogan.

ADVERTISEMENT