Life

Specia din România cu o carne la fel de sănătoasă ca cea de somon. Nu are toxine și mai deloc colesterol

Animalul crescut în România a cărui carne are la fel de multe beneficii precum cea a somonului. Românii nu se uită deloc la bani atunci când o cumpără.
07.04.2024 | 10:12
Specia din Romania cu o carne la fel de sanatoasa ca cea de somon Nu are toxine si mai deloc colesterol
Carnea animalului crescut în România care are aceleiași beneficii precum carnea de somon. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, din ce în ce mai multe persoane sunt preocupate de un stil de viață echilibrat. Alimentația este cheia unui organism sănătos, iar pentru asta, trebuie să ne îndreptăm mereu către variantele potrivite. Cei cărora le este greu să aleagă, trebuie să știe că există un tip de carne la fel de sănătoasă precum cea de pește, însă, cu o proveniență uimitoare.

”Porcul – somon” care crește pe teritoriul României și a cărui carne este un adevărat deliciu

De obicei, atunci când vine vorba de o alimentație sănătoasă și echilibrată, multe persoane sunt puse în dificultate. Variantele sunt multiple, astfel că alegerea unor produse care să aducă beneficii organismului poate fi un proces anevoios.

ADVERTISEMENT

Peștele este unul dintre alimentele pe care îl recomandă toți specialiștii în nutriție și nu numai. În general, românii se îndreaptă către somon, care este un pește destul de scump. Din această cauză, mulți abandonează regimurile sănătoase.

Persoanele care nu dispun de buget pentru a consuma des pește sau cărora pur și simplu nu le place, au la dispoziție o altă variantă. Deși poate suna ciudat, în România, există o rase de porc a căror carne este la fel de sănătoasă precum cea de somon.

ADVERTISEMENT

În România, porcul este unul dintre cele mai comune animale. Carnea acestuia este versatilă și poate fi preparată în diverse moduri. De obicei, se spune că este o carne destul de ”grea”, iar consumul ei trebuie să fie moderat. Însă, există și rase de porc care sunt excepția de la regulă.

Rasele Mangalița și Bazna au început să populeze din ce în ce mai mult gospodăriile fermierilor. Dată fiind multitudinea de beneficii pe care le are carnea lor, acești porci au început să fie la mare căutare.

ADVERTISEMENT

Beneficiile consumului de carne de porc din rasa Mangalița și Bazna

Nu multă lume știe, dar carnea de Mangaliță sau de Bazna are foarte puțin colesterol și nici nu conține toxine. Pentru a încuraja creșterea acestor porci într-un număr cât mai mare, statul a început să ofere stimulente fermierilor. În acest fel, se popularizează și ideea unei alimentații sănătoase.

În prezent, potrivit observatornews.ro, în România există peste 1.000 de exemplare de porci din aceste rase. Cei care au luat în calcul varianta de a crește astfel de porci în propria gospodărie, trebuie să știe că subvenția de la stat se acordă în anumite condiții. Cei 2.000 de lei pentru fiecare scroafă îi vor primi doar cei care vând minim patru purcei într-un singur an.

ADVERTISEMENT

Fermierii care au în gospodărie astfel de exemplare pot spune că au dat lovitura. Creșterea de porci din rasa Mangalița sau Bazna a devenit o afacere profitabilă. Românii au început să cumpere din ce în ce mai multă carne de la acești porci și au început să îi cunoască beneficiile.

Mangalița și Bazna sunt două rase de porci a căror carne conține acizi grași și Omega-3, este puternic maturată și are foarte puțină grăsime albă. Specialiștii în nutriție recomandă ca această carne să fie consumată, în special, de cei care au probleme cardio-vasculare.

Dată fiind calitatea cărnii produse de cele două rase de porci, nu este de mirare că și prețul este unul pe măsură. Cârnații din carne de Mangaliță costă 58 de lei, iar prețul slăninei pornește de la 53 de lei în sus.

Nici carnea de Bazna nu este mai ieftină, mai ales având în vedere că această rasă numără din ce în ce mai puține exemplare. Potrivit aceleiași surse, un jampon din rasa Bazna costă 3.000 de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: