Life

Cum poți să vinzi legal carne de porc, dacă crești animalul în curte. Singura variantă prin care poți să câștigi bani

Singura variantă prin care poți vinde legal carne de porc, dacă crești animalul în curte. Legea de care trebuie să ții cont.
16.11.2023 | 17:36
Cum poti sa vinzi legal carne de porc daca cresti animalul in curte Singura varianta prin care poti sa castigi bani
Cum poți vinde legal carne de porc. Sursa foto: Unsplash/Lauren McConachie
ADVERTISEMENT

Află cum poți să vinzi legal carne de porc dacă crești animalul la tine în curte. Sunt anumite reglementări de care trebuie să ții cont pentru a nu avea probleme cu legea.

Cum poți vinde legal carne de porc, dacă crești animalul în curte. Doar așa poți câștiga bani

Sărbătorile de iarnă se apropie, motiv pentru care carnea de porc este foarte căutată în această perioadă. Cei care au acest animal în curte încearcă să vândă carnea, însă trebuie să știe că există anumite reglementări în acest sens.

ADVERTISEMENT

Conform declarațiilor făcute de către ministrul Agriculturii, românii pot să vândă porci doar dacă medicul veterinar le eliberează o adeverință în acest sens.

Legea Porcului (Legea 122/2023) spune că gospodarii aveau posibilitatea de a crește porci în propria gospodărie pentru a-i hrăni și sacrifica apoi în mod legal, dar era interzisă comercializarea acestora.

ADVERTISEMENT

După sacrificare, este necesară efectuarea unei analize a cărnii de porc pentru a confirma absența trichinelozei. Este important să ții cont de acest aspect pentru a te asigura că procesul de comercializare a porcului se desfășoară în mod legal.

În cazul în care porcul aparține familiei tale, atunci nu ar trebui să existe probleme în a transporta carnea acasă. Porcul sacrificat în curtea familiei e destinat numai consumului propriu și familial, astfel că se elimină orice probleme legate de transport, notează romaniatv.net.

ADVERTISEMENT

Metoda prin care poți afla greutatea porcului fără cântar

În cazul în care vrei să vinzi un porc crescut în propria curte și nu ai un cântar pentru a afla greutatea acestuia, există o soluție la care poți apela. Este posibil să determini greutatea unui porc și dacă nu ai un cântar la îndemână.

Vei avea nevoie doar de o ruletă și de un calculator. Eroarea acestei metode este de maximum 3%, iar estimarea e foarte aproape de valoarea exactă.

ADVERTISEMENT

Cu ajutorul ruletei, porcul se măsoară de la spatele ruletei și până la baza cozii. Notează valoarea cu litera “L” în formula de calcul. Se măsoară apoi circumferința porcului în spatele picioarelor din față (“C”).

Formula de calcul este G = C x C x L x 69.3. “C” reprezintă circumferința porcului, L” lungimea acestuia, “G” greutatea totală, în timp ce 69.3 este o constantă de calcul.

ADVERTISEMENT