News

Cum ar fi trebuit intervenit la Onești. “Negociatorul a pierdut foarte mult timp” Explicaţiile unui specialist în psihologie criminalistă

02.03.2021 | 22:51
Cum ar fi trebuit intervenit la Onesti Negociatorul a pierdut foarte mult timp Explicatiile unui specialist in psihologie criminalista
ADVERTISEMENT

Liviu Chesnoiu, colonel în retragere și psiholog criminalist, a analizat la Antena 3 intervenția poliției în timpul tragediei din Onești în care două persoane au fost sechestrate și ucise de către un bărbat în vârstă de 68 de ani, declarând că: “negociatorul a pierdut mult timp, cu acest individ nu ai ce să colaborezi, el acolo avea un monolog, nu era dispus la altceva”.

Comisarul-șef Cristian Gheorghe a declarat în cursul zilei de astăzi că oamenii ar fi putut să fie salvați, dacă nu ar fi intervenit un declic în urma căruia criminalul a luat decizia de a-i ucide pe cei doi muncitori.

ADVERTISEMENT

Un bărbat în vârstă de 68 de ani a sechestrat și omorât doi muncitori în interiorul fostului său apartament, iar cronologia evenimentelor arată încă mai multe decizii controversate în timpul intervenției de la Onești.

Liviu Chesnoiu, psiholog-criminalist: “S-a pierdut mult timp, cu criminalul nu aveai cum să colaborezi”

“Sunt colonel în rezervă, psiholog criminalist și am participat la acțiuni de profiling inclusiv în situații similare de negociere.

ADVERTISEMENT

Vă vorbesc în cunoștință de cauză, acest om era o bombă cu ceas, nu știm cât timp alocase el pentru această explozie.

Acest om frustrat care avea probleme psihice grave pentru că a fiert în suc propriu mult timp. Acest om a clacat din punct de vedere psihic, va trebui diagnosticat și tratat.

ADVERTISEMENT

Un negociator cu experiență numit ad-hoc acolo ar fi trebuit să își dea seama că cu această persoană nu se colaborează și că trebuie luate decizii rapid.

Acest negociator a pierdut foarte mult timp, nu știu dacă a fost în contact direct cu acest individ, dacă pe plan local poliția ar fi primit mână liberă, ar fi intrat într-o legătură cu acesta.

ADVERTISEMENT

Și-ar fi dat seama că acest om nu era predispus la dialog, el avea un monolog acolo, nu putea să fie înduplecat.

Ar fi trebuit constatat că nu se poate ajunge la nicio înțelegere cu acesta, jignea în dreapta și în stânga, era din ce în ce mai coleric, din experiența mea, acest individ trebuia anihilat nimic, aș fi descărcat un încărcător întreg în el.”, a declarat Liviu Chesnoiu, marți, la Sinteza Zilei.

ADVERTISEMENT