Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Specialistul FANATIK pune bisturiul pe FCSB și pe tactica lui Gigi Becali. „E aceeași schimbare proastă ca și cu Farul. Apoi himera Omrani”. Video exclusiv

Andrei Vochin a analizat la FANATIK SUPERLIGA derby-ul FCSB - Universitatea Craiova și a identificat greșelile care i-au costat victoria pe „roș-albaștri”.
20.02.2023 | 18:33
Specialistul FANATIK pune bisturiul pe FCSB si pe tactica lui Gigi Becali E aceeasi schimbare proasta ca si cu Farul Apoi himera Omrani Video exclusiv
Specialistul Fanatik știe de ce FCSB nu a reușit să țină de rezultat contra Universității Craiova. foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FCSB nu a reușit să învingă pe Universitatea Craiova în derby-ul etapei cu numărul 26 din SuperLiga, deși a avut 1-0 încă din debutul meciului. „Roș-albaștrii” au dominat cu autoritate primele 60 de minute, dar au cedat inițiativa pe final, ceea ce i-a costat în cele din urmă victoria. La fel cum s-a întâmplat și contra Farului…

Specialistul Andrei Vochin știe de ce a ratat FCSB victoria în meciul cu Universitatea Craiova. „E aceeași schimbare proastă ca și cu Farul”

Invitat luni, 20 februarie, în studioul emisiunii FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, cunoscutul jurnalist Andrei Vochin a analizat meciul FCSB – Universitatea Craiova și a explicat cauzele pentru care echipa lui Mihai Pintilii a ratat victoria. S-au repetat aceleași greșeli care au costat-o scump în meciul cu Farul și care puteau fi decisive și în victoria de la Voluntari.

ADVERTISEMENT

„Discuția la FCSB ține de faptul că această echipă a ales să joace și cu CFR, și cu Farul, și cu Voluntari și în meciul de duminică seara cu un presing foarte avansat. Asta a fost ideea de bază. Și se vede foarte clar. Ce înseamnă când joci cu un presing foarte avansat și încerci să câștigi mingea? Că tu consumi foarte multă energie…

Dacă îți consumi bazinul de energie, iar pe tabela de marcaj nu se vede suficient, rămâne tot 1-0 și atunci tu trebuie să vezi ce faci din minutul 60 încolo dacă a rămas doar 1-0… Dacă ai un singur gol avantaj pe tabelă…

ADVERTISEMENT

În momentul în care faci schimbările, fie te asiguri că în momentul ăla jucătorii aceia sunt la fel de intenși, în același tip de presing pe care trebuie să-l faci, fie acei jucători pe care-i bagi să-ți recâștige posesia și s-o țină la tine.

Sunt două variante, nu cred că există altele… Dacă nu sunt jucători de posesie, dacă Oaidă nu câștigă niciun duel, de ce îl bagi? Și nu e prima oară. Oaidă intră în locul lui Octavian Popescu, e aceeași schimbare ca în meciul cu Farul. În meciul cu Farul, îl scoți pe Cordea care a fost cel mai bun jucător, și îl bagi pe Miculescu, iar acum Cordea, care a  fost unul dintre cei mai slabi jucători, e lăsat pe teren până la sfârșit”, a analizat Andrei Vochin cauzele pentru care FCSB nu a reușit să țină de rezultat în meciul cu Universitatea Craiova. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Andrei Vochin, necruțător cu Omrani: „Nu există în joc!”

Cunoscutul jurnalist a mai găsit apoi un motiv pentru rezultatul de egalitate de duminică seară: absența lui Compagno și introducerea pe teren a lui Omrani, un jucător care nu reușește să confirme încă în tricoul FCSB. E vinovat însă Gigi Becali pentru că insistă cu folosirea francezului?

„Nu știu ce s-a întâmplat cu antrenorul de la Palat… Himera asta cu Omrani… El îți câștigă un meci o dată la zece meciuri, după care intră în toate partidele astea și nu există. E o mare pierdere Compagno. În afara faptului că la fazele fixe e foarte important și în propriul careu, pentru că dă foarte bine cu capul… Dar problema e în joc… Dai o minge pe Compagno, o ține acolo. Dai o minge pe Omrani, a venit la Universitatea Craiova”, a spus Andrei Vochin la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Au contat decisiv schimbările efectuate de cei doi antrenori în repriza secundă? Răspunsul îl dă tot Andrei Vochin: „Neagoe e de felicitat pentru schimbările pe care le face, pentru că și Roguljic, și Koljic își pun amprenta. Mateiu greșește în prima parte fiindcă vin în presing agresiv asupra lui. Cine face presingul? Octavian Popescu…”

Deci diferența s-a făcut pe banca tehnică. „Nu avem acel cap limpede pe bancă? Nu avem antrenor? Aici ajungem până la urmă?”, a întrebat moderatorul Horia Ivanovici.

„Cred că un antrenor cu experiență, după ce pățești cu Farul, după ce aproape era să pățești și cu Voluntari, cred că se gândește și la un plan B. Ce facem dacă noi ne consumăm bazinul de energie până prin minutul 60-70 și nu avem un avantaj suficient pe tabelă? Pintilii pregătește bine echipa, dacă o pregătește el, 60-70 de minute. Dar meciurile durează 90 de minute plus extra-time. Iar acum extra-time-ul e din ce în ce mai mare”, a răspuns Andrei Vochin la întrebare.

Fanatik SuperLiga, emisiunea exclusivităților din fotbalul românesc, poate fi urmărită în fiecare luni, marți și vineri, începând de la ora 10:30. O puteți viziona pe diferite rețele de socializare: site-ul FANATIK.RO, canalul de YouTube FANATIK, pagina de facebook Horia Ivanovici Oficial și conturile FANATIK de pe Tik-Tok și Twitch.

ADVERTISEMENT