News

Spitalele Covid din București, jumătate goale. Beatrice Mahler: Cea mai bună situație din vara lui 2020 până acum

12.02.2021 | 11:48
Spitalele Covid din Bucuresti jumatate goale Beatrice Mahler Cea mai buna situatie din vara lui 2020 pana acum
ADVERTISEMENT

Spitalele Covid din București sunt pe jumatate goale. Managerul Institutului “Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a explicat că aceasta este cea mai bună situație din vara lui 2020 până acum.

În ultima vreme a scăzut numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 și, direct proporțional, și cel al oamenilor care au nevoie de spitalizare din cauza bolii cauzate de virus. La fel, și pacienții cu forme grave de infecție sunt mai puțini.

ADVERTISEMENT

Numărul cazurilor severe a ajuns la jumătate din cel înregistrat la sfârșitul anului trecut. Managerii spitalelor din Capitală spun că și locurile din instituțiile sanitare sunt doar pe jumătate ocupate.

Spitalele Covid din București, jumatate goale. Beatrice Mahler: Cea mai bună situație din vara lui 2020 până acum

Astfel, Spitalul Colentina are doar 116 locuri ocupate din cele 300 destinate oamenilor infectați cu virusul. Situații asemănătoare sunt și la spitalele „Victor Babeș”, cu 235 pacienți la 600 de locuri și „Sf. Ioan”, cu 55 de locuri ocupate din cele 200 disponibile.

ADVERTISEMENT

La maternitatea Bucur este internat un singur pacient, numărul locurilor este de 17. Spitalul Witting găzduiește 21 de pacienți și are 40 de locuri pentru bolnavii de Covid-19.

Institutul „Marius Nasta” are 89 de locuri pentru pacienții infectați cu SARS – CoV – 2. Dintre acestea, doar 50 sunt ocupate. Managerul instituției spune că această situație este cea mai bună de la începutul verii trecute până acum.

ADVERTISEMENT

„A scăzut numărul internărilor, pacienții care ajung au majoritatea forme moderate de afectare, astfel că proporția cazurilor moderate reprezintă jumătate din total. Este un lucru bun”, a declarat Beatrice Mahler.

„În ultimele două săptămâni avem locuri în ATI Covid. Această situație am mai avut-o în Nasta doar la începutul verii lui 2020″, a adăugat aceasta.

ADVERTISEMENT

Medicul a mai precizat că scăderea numărului de pacienți din spitale se datorează respectării măsurilor de prevenție împotriva răspândirii virusului, fiind de părere că oamenii au înțeles ce trebuie să facă pentru a nu suprasolicita sistemul sanitar: „este o direcție a pandemiei din România. Este bine că sunt mai puține cazuri. O parte din efecte se explică prin regulile respectate, de modalitatea prin care oamenii au înțeles că sistemul de sănătate are nevoie de ajutorul lor. Masca purtată și distanțarea au dus la aceste rezultate. Sper să menținem acest trend.”

ADVERTISEMENT