News

Spitalele din Târgu Neamț și Bisericani, declarate COVID-19, din greşeală. Unul dintre ele nu are nici măcar medic infecţionist

22.07.2020 | 17:51
Spitalele din Targu Neamt si Bisericani declarate COVID19 din greseala Unul dintre ele nu are nici macar medic infectionist
ADVERTISEMENT

Gafă uriașă a Ministerului Sănătății după ce spitalele din Târgu Neamț și Bisericani au fost declarate COVID-19 din greșeală. S-a întâmplat în urmă cu doar câteva ore când a apărut în Monitorul Oficial un ordin al ministrului Nelu Tătaru.

Concret, în urma creșterii numărului de cazuri, Tătaru și-ar fi dat acordul ca spitalele din Târgu Neamț și Bisericani  să ajute în lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Conform primelor informații, ar fi vorba mai degrabă de o gafă a funcționarilor publici. Aceștia ar fi trimis pe circuitul actelor o propunere mai veche venită din județ, dar care nu mai era de actualitate.

Cum au apărut două spitale pe lista COVID-19

Culmea, pentru că Nelu Tătaru era plecat, un secretar de stat cu drept de semnătură și-a dat acceptul și actul a plecat spre publicare.

ADVERTISEMENT

A ieșit iureș mare în minister, acolo unde, conform informațiilor FANATIK, mai mulți funcționari au fost băgați de urgență în ședință.

Mai mult de atât, presa locală a scris că șeful Direcției de Sănătate Publică Neamț, Radu Firăstrău a precizat că, în urma discuțiilor purtate la minister, lucrurile vor fi reparate și cele două unități medicale scoase de pe această listă.

ADVERTISEMENT

„Nu există medic de boli infecțioase la spitalul din Bisericani, noi suntem spital de pneumoftiziologie.

Suntem pe o listă a spitalelor COVID-19. Avem un medic epidemiolog, dar nu este al nostru, al spitalului.

ADVERTISEMENT

Este un medic al județului care vine și pe la noi. Medic de boli infecțioase, repet, nu avem”, a spus și reprezentanta spitalului Bisericani pentru FANATIK.

Nu este pentru prima dată când Ministerul anunță că anumite unități medicale sunt transformate în spitale COVID-19, dar acestea nu îndeplinesc nici cele mai mici cerințe.

FANATIK a scris pe larg AICI despre situația de la spitalul județean Urziceni, unde, de asemenea, nu exista medic de boli infecțioase.

 

 

ADVERTISEMENT