News

Spitalul Colentina din Capitală, pregătit să primească și pacienți non-COVID. Când se redeschide

14.05.2021 | 11:09
Spitalul Colentina din Capitala pregatit sa primeasca si pacienti nonCOVID Cand se redeschide
ADVERTISEMENT

Spitalul Colentina din Capitală își redeschide porțile pentru toți pacienții, iar data va fi anunțată cel mai probabil  săptămâna viitoare.

Reprezentanții Spitalului Clinic Colentina au solicitat în urmă cu câteva luni obținerea avizului de funcționare în regim mixt, iar acum au primit un răspuns favorabil.

ADVERTISEMENT

Modificarea are loc în contextul în care numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a scăzut în ultima perioadă.

Spitalului Clinic Colentina își redeschide porțile pentru toți pacienții

De luni bune, la Spitalul Colentina erau tratați doar pacienții infectați cu COVID-19. După primirea avizului favorabil de a deveni unitate mixtă, reprezentanții spitalului speră ca în cel mai scurt timp să poată primi și persoane cu alte afecțiuni.

ADVERTISEMENT

“În urma obținerii avizului temporar de funcționare în regim mixt eliberat de către DSPMB, vă informăm că în foarte scurt timp Spitalul Clinic Colentina își va deschide din nou porțile și pentru pacienții non-COVID”, informează reprezentanții unității medicale.

Reprezentanții spitalului spun că funcționarea în regim mixt se va face cu respectarea circuitelor separate conform normelor în vigoare. Unitatea medicală va avea 80 de paturi pentru pacienții COVID – 19, și 10 la ATI, tot pentru aceștia.

ADVERTISEMENT

“Nu trebuie să ne grăbim să trecem paturilor COVID la non-COVID. Dacă va fi nevoie din nou de locuri vom reevalua situația”, a declarat premierul Florin Cîțu.

În toată această perioadă, la Spitalul Colentina au fost tratați și pacienți cu alte afecțiuni, în spații special amenajate, dar numai în regim de spitalizare de zi.

ADVERTISEMENT

Săptămâna următoare aflăm când se redeschide Spitalul Colentina

Din data de 16 martie 2020, Spitalul Clinic Colentina a devenit spital suport COVID, în baza avizului de funcționare cu caracter temporar nr.1/25.03.2020. În luna septembrie a funcționat în regim mixt pentru a asigura tratarea pacienților non-COVID cât și a celor infectați cu COVID-19. A durat doar o lună de zile, apoi a asigurat numărul maxim de paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

În luna martie a a acestui an, spitalul a depus la DSPB o cerere pentru a obține avizul de funcționare în regim mixt. În condițiile în care cazurile de noi infectați cu COVID-19 sunt în scădere, Spitalul Colentina a primit aviz pozitiv.

“Urmare abrogării Ordinului MS nr.555/2020 și apariției Ordinului MS nr. 434/26.03.2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19, modificat ulterior prin Ordinul MS nr. 537/23.04.2021, pentru Spitalul Clinic Colentina a apărut necesitatea depunerii unei noi cereri la DSP București, în acord cu noile reglementări, prin care să solicite obținerea avizului temporar de funcționare în regim mixt (COVID și non-COVID)”, a fost scris în comunicatul reprezentanților spitalului.

În toată această perioadă la Spitalul Colentina au fost tratați și bolnavi cu alte afecțiuni, dar aceștia nu puteau fi internați mai mult de o zi.

ADVERTISEMENT