News

Spitalul modular din Pipera își primește primii pacienți marți seara. 10 paturi cu concentratoare de oxigen vor funcționa şi la Lețcani

Spitalul modular din Pipera va avea primii săi pacienți în cursul serii de marți.
12.10.2021 | 18:00
Spitalul modular din Pipera își primește primii pacienți marți seara. 10 paturi cu concentratoare de oxigen vor funcționa şi la Lețcani. Sursa foto: Inquam Photos / George Calin
ADVERTISEMENT

Ministrul interimar al sănătății a explicat că Spitalul modular Pipera va începe să primească pacienți chiar din această seară. Totodată, Cseke Attila a transmis că personalul va fi asigurat de medici de la spitalul „Victor Babeș”.

Spitalul modular din Pipera primește pacienți, de marți

Este vorba, mai precis, despre un personal format din 64 de persoane, dintre care 14 sunt medici. Aici vor ajunge oamenii care au fost deja evaluați, dar despre care se știe că au nevoie de oxigen.

ADVERTISEMENT

Totodată, ministrul Cseke Attila a mai anunțat și faptul că Primăria Capitalei va suplimenta fondurile destinate acestui spital.

Astfel, Consiliul General al Municipiului Bucureşti va face o rectificare bugetară pentru ca unele dintre cheltuielile destinate funcționării spitalului să fie acoperite.

ADVERTISEMENT

După ce în cursul serii de marți vor fi primiți primii pacienți, în zilele ce urmează se vor face demersuri pentru ca și restul de paturi să devină funcționale.

Mesajul ministrul Cseke Attila despre funcționarea spitalului din Pipera

Ministrul interimar al sănătății a precizat și faptul că mai sunt disponibile încă 100 de concentratoare de oxigen.

ADVERTISEMENT

„Paturi cu concentratoare de oxigen, cele pe care le-am primit prin Mecanismul European de Protecție Civilă, sunt deja aici. Infrastructura este pregătită.

Personalul medical va fi asigurat de la Spitalul Babeș, respectiv în continuare vom face detașări.

ADVERTISEMENT

În această seară începe transferul primilor pacienți pe spitalul modular din Pipera, urmând să lucrăm în zilele următoare pentru operaționalizarea în continuare a restului de paturi. Mai avem 100 de concentratoare de oxigen”, a spus ministrul Cseke Attila.

Spitalul modular din Lețcani, deschis marți

Cseke Attila a vorbit și despre Spitalul modular din Lețcani și a explicat că acesta va fi deschis tot în cursul zilei de marți. Aici sunt disponibile zece paturi care au concentratoare de oxigen.

Ministrul a precizat că în următoarele zile vor fi folosite și paturi de Terapie Intensivă, deoarece unitatea medicală de aici are mai mult de 40 de astfel de paturi ce le pot servi bolnavilor care au forme grave de coronavirus.

„Astăzi se va porni cu 10 paturi cu concentratoare de oxigen, iar în următoarele zile vom putea să operaționalizăm și paturi ATI, pentru că acolo sunt peste 40 de paturi ATI”, a precizat ministrul interminar al sănătății, Cseke Attila.

Anunțul ministrului a fost făcut în ziua în care România a avut un nou record negativ de infectări, dar și de morți.

ADVERTISEMENT