Sport

Sportul britanic e zguduit de un nou scandal sexual. După Benjamin Mendy, un jucător de rugby este suspectat că a violat o minoră

Startul lui 2022 în sportul britanic stă sub semnul cazurilor de viol. După Benjamin Mendy, jucătorul lui Manchester City, un rugbyst este acuzat că a abuzat, în același oraș, o minoră pe care o drogase.
13.01.2022 | 12:12
Sportul britanic e zguduit de un nou scandal sexual Dupa Benjamin Mendy un jucator de rugby este suspectat ca a violat o minora
ADVERTISEMENT

Poliția din Manchester nu a terminat de investigat cazurile de viol ale fundașului stânga al lui City, Benjamin Mendy, și are parte de o nouă speță.

Un jucător de rugby din Gallagher Premiership Rugby, primă ligă profesionistă engleză, a fost arestat și anchetat într-un caz de viol al unei adolescente care susține că a fost drogată.

ADVERTISEMENT

Rugbystul acuzat de viol nu face parte din lotul Angliei pentru Turneul Celor 6 Națiuni

Un purtător de cuvânt al poliției din Greater Manchester a declarat: ”Ofițerii au fost chemați cu puțin timp înainte de ora 11:00, duminică, 9 ianuarie 2022, pentru un raport de agresiune sexuală asupra unei femei în Thorpeness Square din Manchester.

S-a raportat că o femeie aflată la sfârșitul adolescenței a fost agresată sexual. În prezent, este susținută de ofițeri specialiști.

ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost arestat sub suspiciunea de viol, iar o femeie de 41 de ani a fost arestată sub suspiciunea că a administrat o substanță cu intenția de a provoca o infracțiune sexuală”.

Cei doi au fost interogați legat de cazul de viol. Iar ulterior au fost eliberați pe cauțiune. Însă poliția continuă ancheta.

ADVERTISEMENT

Inițial, au existat zvonuri că este vorba despre un jucător important. Forul de specialitate, RFU, a precizat însă că nu este vorba despre un internațional al echipei conduse de Eddie Jones. Formație care se pregătește pentru ediția 2022 a Turneului Celor 6 Națiuni.

Identitatea complicei și clubul jucătorului au fost devoalate

Între timp s-a aflat că este vorba despre un jucător de 29 de ani al echipei Sale Sharks. La care evoluează și Manu Tuilagi, vedeta născută în Samoa a naționalei insulare. Conform legii, numele suspectului de viol nu este făcut public. Însă clubul a emis un comunicat de presă pe acest subiect.

ADVERTISEMENT

”Am fost informați despre o acuzație împotriva unuia dintre jucătorii noștri și arestarea ulterioară a acestuia, duminică, de către poliția din Greater Manchester.

Jucătorul în cauză a fost suspendat de Sale Sharks până la o nouă notificare și cooperează în prezent cu ofițerii de poliție pentru a-i ajuta la anchetă. Deoarece această chestiune este supusă unui proces legal, nu vor mai exista comentarii în acest moment”, se precizează în acesta.

Mail și The Sun au aflat și identitatea femeii. Se numește Sandra Ntonya și, potrivit jurnaliștilor, a recunoscut că este prostituată, dezvăluind și tariful orar (160 de lire sterline). De altfel ea este cunoscută pentru relațiile cu sportivii. A declanșat un imens scandal pentru legătura cu Yaya Toure.

femeie caz viol rugby
Sandra Ntonya, ”escorta” implicată alături de un rugbyst în ancheta unui caz de viol împotriva unei adolescente, are legături strânse cu sportivii din Manchester.

Sandra Ntonya își spune povestea

Ntonya a spus: ”Îl cunosc deoarece este un client al meu. M-a sunat și mi-a spus: Am o fată”.

Ea a povestit că jucătorul de rugby s-a întâlnit cu presupusa victimă într-un club de noapte din Manchester, unde aceasta își sărbătorea aniversarea a 18 ani. Apoi a sunat-o pentru a o informa că o va aduce pe adolescentă.

Sandra Ntonya a mai spus că jucătorul care este acum acuzat de viol a vrut să se implice și ea, dar a refuzat, pentru că îi era somn. Le-a lăsat la dispoziție însă o cameră.

”A doua zi dimineață, am văzut-o pe fată foarte supărată în cameră. Nu înțelegea de ce era pe jumătate goală și în apartamentul unui străin.

Era șocată. La fel și eu. Dar eram și furioasă pentru că a adus-o în această stare…

Nu am făcut nimic rău. Nu am drogat-o”, a declarat Ntonya, care susține că ea este cea care a chemat poliția după ce a scos-o pe fată din casă.

ADVERTISEMENT