Fotbal intern

Stadiul arenelor pentru EURO 2020. “Nu va fi reconstruit în totalitate!”

Patru stadioane din România vor fi modernizate pentru Campionatul European din 2020, atunci când în Capitală vor avea loc patru meciuri, unul din optimi şi trei din faza grupelor. Partidele vor...
04.09.2017 | 00:01
Stadiul arenelor pentru EURO 2020 Nu va fi reconstruit in totalitate
ADVERTISEMENT

Patru stadioane din România vor fi modernizate pentru Campionatul European din 2020, atunci când în Capitală vor avea loc patru meciuri, unul din optimi şi trei din faza grupelor. Partidele vor fi disputate pe Arena Naţională, iar pe stadionul “Steaua”, “Rapid”, “Arcul de Triumf” şi “Dinamo” vor avea loc antrenamentele echipelor care vor ajunge în Bucureşti.

Iată care este situaţia celor patru stadioane pentru Euro 2020. Când va începe demolarea stadionului Steaua şi ce se întâmplă cu arena din Giuleşti. Demolarea stadionului din Ghencea urmează să aibă loc în primăvara anului viitor, iar până atunci vor avea loc licitaţia pentru studiul de fezabilitate, studiul de fezabilitate, studiu pentru indicatorii tehnico-economici, aprobarea lui şi abia după aceea va fi scoasă lucrarea la licitaţie. Până în prezent, niciun stadion din cele patru nu a fost modernizat, deşi au mai rămas aproximativ 3 ani până la euro 2020. Realitatea.net a cerut la Compania Naţională de Investiţii o situaţie stadioanelor pentru EURO 2020. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

Stadioane EURO 2020. Ce arenă este în stadiul cel mai avansat

STADIONUL “STEAUA” – urmează licitaţia pentru studiul de fezabilitate. Demolarea va începe în primăvara anului viitor. Va fi reconstruit în totalitate.

STADIONUL “RAPID” se află în etapa obţinerii avizeşor pentru studiul de prefazabilitate. Urmează apoi licitaţia pentru studiu de fezabilitate. Nu va fi reconstruit în totalitate. Corpul A din Peluza Nord va fi consolidat şi vor fi reconstruite Tribuna I, Tribuna a II-a şi Peluza Sud.

ADVERTISEMENT

STADIONUL “ARCUL DE TRIUMF” este în stadiul cel mai avansat. Momentan, se lucrează la studiul de fezabilitate. Va fi refăcut în totalitate.

STADIONUL DINAMOmomentan, arena n-a fost cedată către Compania Naţională de Investiţii. Vineri, a fost dată o Hotărâre de Guvern prin care zonele din stadion deţinute de Nicolae Badea trec în proprietatea statului. CNI avertizează înscă că arena ar trebui predată până cel târziu la mijlocul lunii septembrie, pentru a fi gata până în 2020. Stadionul Dinamo va fi refăcut integral şi execuţia ar urma să dureze aproximativ 31 de luni.

ADVERTISEMENT

Martie 2020 este termenul limită de dare în folosinţă a celor patru arene