ADVERTISEMENT
Fotbal international

Stadioanele Steaua și Arcul de Triumf, închiriate de echipele care vin la Euro! Cum arată programul

Autor: Traian Terzian | 08.01.2021 | 15:35
Stadioanele Steaua și Arcul de Triumf, închiriate de echipele care vin la Euro! Cum arată programul
Stadioanul Arcul de Triumf. Sursă foto: Facebook Compania Națională de Investiții

Stadioanele Steaua și Arcul de Triumf, care vor fi folosite ca baze de antrenament pentru echipele care vor juca la București meciurile de la Euro, au fost deja închiriate de respectivele reprezentative.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru suporterii români care visau la dueluri spectaculoase disputate pe Arena Națională din Capitală, în grupa de la noi nu vor evolua decât trei formații mediocre, în faza gupelor.

În afara Olandei, care își va juca partidele la Amsterdam, din Grupa C mai fac parte selecționatele Macedoniei de Nord, Austriei și Ucrainei.

Echipele care vin la București pentru Euro au închiriat stadioanele Steaua și Arcul de Triumf

În urma declarării funcționale a noilor stadioane Steaua și Arcul de Triumf, s-a definitivat și procesul de alegere a bazelor de antrenament pentru echipele care vor juca la București în Grupa C a turneului final UEFA EURO 2020.

ADVERTISEMENT

Austria va folosi ca teren de antrenament stadionul Arcul de Triumf și se va caza la Hotel Sheraton. Echipa Austriei nu își va stabili baza de cantonament la București (rămânând, probabil, acasă între meciurile din grupă), astfel încât a optat doar pentru stadion și hotel de tranzit.

Stadionul Arcul de Triumf a fost incluis de către UEFA în circuitul stadioanelor pentru echipele aflate în tranzit în București, care nu au un cantonament localizat aici. Acordul a fost semnat între UEFA Events SA și MTS, proprietar al stadionului la data semnării.

Echipele din optimi care vor juca la București vor folosi, de asemenea, stadionul Arcul de Triumf, pentru antrenamentele dinaintea meciului din 28 iunie 2021. Cele două echipe vizitatoare se vor caza una la Athenee Palace Hilton (câștigătoarea grupei F) și cealaltă la Hotel Sheraton.

ADVERTISEMENT

Proprietarii bazelor pot primi un bonus de satisfacție de la UEFA

Ucraina a ales încă de anul trecut să-și stabilească baza de cantonament la București, la Complexul hotelier CARO, iar ca teren de antrenament a închiriat stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari. Costurile sunt suportate de echipa Ucrainei. Acordul de închiriere a fost deja prelungit cu un an după amânarea EURO 2020.

Macedonia de Nord, calificată în urma play-off-ului din Liga Națiunilor, a optat pentru cantonament la București, cu cazare la hotel JW Marriott și antrenamente pe Stadionul Steaua. Baza din Ghencea a fost introdusă de UEFA Events SA pe lista facilităților pentru EURO 2020 în urma unui acord semnat cu MapN, în 29 decembrie 2020.

ADVERTISEMENT

Terenurile de antrenament Steaua, Arcul de Triumf, Giulești și Dinamo au fost puse la dispoziția UEFA cu titlu gratuit, prin garanțiile prezentate de Guvernul României la momentul candidaturii. Guvernul s-a angajat și la modernizarea acestor baze, reușind deocamdată să finalizeze proiectele Steaua și Arcul de Triumf. UEFA poate plăti proprietarilor bazelor un bonus de satisfacție la finalul competiției, dacă echipele au fost mulțumite de condițiile de antrenament asigurate.

Programul duelurilor de pe Arena Națională confirmat de UEFA arată în felul următor:

  • Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00: Austria – Macedonia de Nord
  • Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00: Ucraina – Macedonia de Nord
  • Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00: Ucraina – Austria
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!