Sport

Cea mai tare veste pentru fanii lui Dinamo vine în săptămâna „Derby de România”: ministrul a anunțat dărâmarea stadionului! Exclusiv

Stadionul din „Ștefan cel Mare” va fi demolat în vară, la finele actualului sezon. Informația i-a fost anunțată președintelui CS Dinamo, Ionuț Popa, de către Ministrul de Interne, Lucian Bode!
26.01.2022 | 12:42
Cea mai tare veste pentru fanii lui Dinamo vine in saptamana Derby de Romania ministrul a anuntat daramarea stadionului Exclusiv
Vetustul stadion Dinamo, construit în 1951, va fi pus la pâmânt în vara lui 2022. „Câinii” vor avea „Arena Dinamo” din 2024
ADVERTISEMENT

Stadionul „Dinamo” a rămas singurul dintre cele 4 propuse pentru Europeanul 2020, organizat și de România, care a rămas „intact”. Ghencea, Rapid și Arcul de Triumf sunt trei arene noi și moderne, „Groapa” a rămas în groapă.

Stadionul „Dinamo” va fi demolat la vară! Anunțul îi aparține Ministrului de Interne, Lucian Bode, care a discutat personal cu Ionuț Popa, președintele CS Dinamo!

Vetusta arenă din centrul Capitalei își trăiește ultimele luni de viață! Aceasta este vestea extraordinară pe care o primesc fanii lui Dinamo chiar în săptămâna „Derby-ului de România”.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, i-a transmis zilele trecute președintelui CS Dinamo, Ionuț Popa, că bătrânul stadion din Ștefan cel Mare va fi demolat în această vară! O informație care chiar aduce zâmbetul pe buze în tabăra roș-albilor, unde situația critică a echipei creează insomnii și trepidații.

FC Dinamo 1948, echipa din Casa Pariurilor Liga 1, antrenată de Flavius Stoican, dar și formația înscrisă vara trecută de CS Dinamo în Liga 4, pregătită de Daniel Iftodi, vor mai putea juca în Ștefan cel Mare doar până la finalul acestui sezon competițional. Apoi, gata!

ADVERTISEMENT

Buldozerele își vor face apariția în „Ștefan cel Mare” la începutul lunii iunie 2022. Vom avea stadion fără pistă!

Lucrările de demolare au primit ultimele aprobări din partea Ministerului Afacerilor Interne, astfel că buldozerele vor apărea în vara acestui an la Dinamo. Termenul estimat pentru demolarea stadionului este de aproximativ 9 luni, adică în primăvara lui 2023 se va începe noul proiect de la zero.

Atunci vor începe, efectiv, lucrările de construcție la noua arenă din Ștefan cel Mare, fără pistă, exact pe locul actualului stadion. Este decizia finală a autorităților, deși la un moment dat s-a acreditat ideea ridicării noului stadion pe locul velodromului. S-a renunțat la acea intenție.

ADVERTISEMENT

Ședință confidențială între Ionuț Popa și Nicolae Badea pentru avizarea tuturor documentelor

Noul stadion reprezintă cel mai important obiectiv al actualului președinte CS Dinamo, Ionuț Popa, și al președintelui de onoare de la FC Dinamo 1948, Nicolae Badea. Omul care sprijină și acum, din umbră, echipa sa de suflet.

FANATIK a aflat că, la finalul anului trecut, cei doi dinamoviști au stabilit, într-o ședință confidențială, întregul proces de avizare a documentelor premergătoare finalizării proiectului. Iar zilele trecute a venit și confirmarea oficială din partea lui Lucian Bode, Ministrul de Interne.

ADVERTISEMENT

Dinamo – FCSB de duminică, 30 ianuarie 2022, va fi ultimul Derby de România pe acest stadion! Următorul aici va fi în 2024, pe noua „Arena Dinamo”

Partida din week-end, duminică 30 ianuarie, Dinamo – FCSB, va fi ultimul Derby de România care se va disputa pe acest vechi stadion. Următorul pe această locație va fi peste circa 2 ani și jumătate. 2024 este anul în care va fi inaugurată Arena Dinamo.

Din informațiile FANATIK, la fel cum s-a întâmplat și la Rapid, stadionul va fi preluat în administrare de Clubul Sportiv, nicidecum de Primărie. Dar până atunci avem acest Dinamo – FSCB de peste câteva zile, la care fanii „câinilor” nu se înghesuie să cumpere bilete.

În principal din cauza locației, pentru că mulți se așteptau ca derby-ul să se dispute pe „Arena Națională”. Dar datoriile pe care clubul alb-roșu le are la Primărie, în plină perioadă de insolvență, au înăbușit în fașă ideea unui derby cu vreo 25.000 de spectatori.

Așa vor fi probabil câteva mii de oameni în tribune, mai ales că la această oră s-au vândut puțin peste 1.000 de tichete. Care se adaugă la cele 250 ce vor ajunge la fanii de la FCSB.

  • 25.000 de locuri va avea noul stadion Dinamo, acoperit complet, conform proiectului propus de Compania Națională de Investiții
  • 15.032 de locuri este capacitatea actualului stadion, inaugurat în 1951 și renovat în 2009, când Dinamo a evoluat în grupele Europa League după „Minunea de la Liberec”, cu Galatasaray, Panathinaikos și Sturm Graz
ADVERTISEMENT