Sport

Cum va arăta noul stadion al lui Dinamo. Veste mare pentru fanii ”câinilor roșii”

Noul stadion al lui Dinamo are toate șansele să devină realitate, cu toate că fanii ”câinilor roșii” se temeau că nu vor mai avea degrabă o nouă casă.
18.10.2023 | 17:55
Cum va arata noul stadion al lui Dinamo Veste mare pentru fanii cainilor rosii
Zăvăleanu crede că noua arenă din Ștefan cel Mare va fi construită curând. Foto: arhivă Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamoviștii așteaptă de ani de zile să le fie construit un nou stadion, iar acum Adrian Cefalan, directorul Companiei Naționale de Investiții, i-a anunțat pe aceștia că nu doar Timișoara va primi o nouă ”bijuterie” ci și Dinamo București. Va fi desigur vorba despre o arenă ultramodernă, iar primele imagini au fost deja publicate.

Cum va arăta noul stadion al lui Dinamo

De ani în șir se așteaptă unda verde pentru construirea acestui stadion, însă dinamoviștii au primit doar acum aceste vești minunate. Conform Playsport, au fost avizate nu mai puțin de nouă proiecte noi, în cadrul ședinței de pregătire a consiliului tehnico-economic de la nivelul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

ADVERTISEMENT

Este vorba, paradoxal, de stadioanele a două mari rivale: Politehnica Timișoara și Dinamo. Se pare că aceste proiecte sunt considerate de suflet chiar de către premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD care a promis fanilor că va face tot ce poate pentru ca și ultimele două mari formații din fotbalul românesc rămase fără stadion să aibă în sfârșit o casă modernă.

A fost prezentat pentru avizare proiectul stadionului Dinamo! CNI va implementa observațiile comisiei de avizare, apoi va prezenta în ședința Consiliului Interministerial de Avizare a Lucrărilor Publice ultima versiune a documentelor.

ADVERTISEMENT

Aceasta e ultima etapă dinaintea emiterii hotărârilor de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici care stau la baza celor două proiecte”, a scris Adrian Cefalan, directorul CNI, pe contul personal de LinkedIn.

Noul stadion al lui Dinamo
Noul stadion al lui Dinamo

În urmă cu mai multe zile, Compania Națională de Investiții, a aprobat investiția pentru a fi construită ”Arena Multifuncțională Dinamo”, un stadion care a trecut de Consiliul Tehnico-Economic al CNI și care acum poate ajunge pe masa Ministerului Dezvoltării. Potrivit sursei citate, fanii din Ștefan cel Mare au aflat că mai sunt necesari trei pași până când va fi gata noua arenă.

ADVERTISEMENT

Primul obstacol a fost, așadar, depășit, pentru că proiectul a fost deja avizat de către Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Investiții, conform Prosport. Următorul pas ar fi aprobarea indicatorilor tehnico-economici și asumarea finanțării de către Guvern, după care se va trece la demolarea totală a vechiului stadion.

Dacă toate estimările vor fi corecte, noua arenă ar trebui să fie gata cândva în 2026. Dinamoviștii au o mare problemă în ultima perioadă pentru că nu reușesc să își găsească un stadion pe care să-l numească acasă. Așadar, trupa lui Ovidiu Burcă speră că noul stadion ar atrage de la sine noi investitori, care să le permită fanilor să viseze frumos.

ADVERTISEMENT

”Facem pariu că în 3 ani Dinamo câștigă campionatul? Nu neapărat cu mine antrenor, deși ar fi fantastic să-mi realizez visul ăsta, ci vorbind de Dinamo, cu mine, fără mine. Aș vrea să prind noul stadion, pentru că atunci clubul va trece la un cu totul alt nivel. Dacă viața îmi surâde, da, mi-aș dori să câștig și campionatul”, declara antrenorul Ovidiu Burcă.

ADVERTISEMENT
1,96 este cota oferită de WIN2 pentru pronosticul „1” la meciul Hermannstadt - Dinamo București