Asta, pentru că reprezentanții Comitetului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național au acordat astăzi aviz fabvorabil pentru ridicarea noului stadion Dinamo. Delegația CS Dinamo, cea care va beneficia de acest stadion, a fost formată din comandantul Ionuț Popa, vicepreședintele Adrian Popescu și președintele de onoare Ionuț Lupescu.
Acest aviz este necesar, alături de cel de la Ministerul Finanțelor, ca Executivul să emită o Hotărâre de Guvern și să aloce fondurile necesare construirii unui nou stadion. În teorie, dacă nu se întâmplă un dezastru, Hotărârea de Guvern e așteptată cândva la începutul anului 2024, an electoral.
Ministerul Dezvoltării anunțase deja că a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea stadionului Dinamo, care va costa 170 de milioane de euro și va fi destinat meciurilor de fotbal, dar și de rugby. Beneficiar al stadionului va fi clubul CS Dinamo, însă este de așteptat ca și formația din SuperLiga, cel puțin în acest sezon, să poată evolua pe această arenă.
Potrivit datelor oficiale, noul stadion Dinamo va avea ”25.059 de locuri în tribune, două parcări, spații de cazare cu 80 de locuri, un spațiu expozițional, un amfiteatru pentru 200 de persoane, o sală de mese cu 160 de locuri, spații de antrenament ce vor deservi o parte dintre disciplinele sportive care intră în obiectul de activitate al CS Dinamo București, precum și un centru de recuperare pentru sportivi”.
Interesant, nu doar Dinamo așteaptă cu sufletul la gură un nou stadion, ci și rivala tradițională Politehnica Timișoara. Însuși premierul Marcel Ciolacu s-a angajat să demareze aceste două mari proiecte de infrastructură, pentru a face dreptate practic ultimelor formații importante din fotbalul românesc care nu au o arenă decentă.
”A fost prezentat pentru avizare proiectul stadionului Dinamo! CNI va implementa observațiile comisiei de avizare, apoi va prezenta în ședința Consiliului Interministerial de Avizare a Lucrărilor Publice ultima versiune a documentelor. Aceasta e ultima etapă dinaintea emiterii hotărârilor de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici care stau la baza celor două proiecte”, scria în urmă cu mai multe luni Adrian Cefalan, directorul CNI, pe contul personal de LinkedIn.
Dacă toate estimările se vor dovedi a fi corecte, noul stadion ar trebui să fie gata cândva în 2026. Evident, noul stadion are toate șansele să atragă și un nou investitor sau mai mulți investitori. De exemplu, fostul patron al ”câinilor” Ionuț Negoiță, a dezvăluit că momentan a ales să meargă sponsor la FC Voluntari, însă s-ar întoarce cândva la Dinamo cu condiția ca dinamoviștii să aibă un stadion decent.
Mai mult, înainte să se despartă de Dinamo, fostul antrenor Ovidiu Burcă făcea o previziune extrem de optimistă: Dinamo va câștiga titlul de campioană după ce va fi inaugurat noul stadion care va atrage oamenii ca un magnet, de la fanii din tribună la milionarii dispuși să verse bani grei în fotbal.
”Facem pariu că în 3 ani Dinamo câștigă campionatul? Nu neapărat cu mine antrenor, deși ar fi fantastic să-mi realizez visul ăsta, ci vorbind de Dinamo, cu mine, fără mine. Aș vrea să prind noul stadion, pentru că atunci clubul va trece la un cu totul alt nivel. Dacă viața îmi surâde, da, mi-aș dori să câștig și campionatul”, anunța antrenorul Ovidiu Burcă în urmă cu mai multe luni.