ADVERTISEMENT
News

Stare de alertă în China după ce s-ar fi găsit urme de Covid-19 în mai multe pachete cu calamari importate din Rusia

Autor: Flaviu Popa | 21.09.2020 | 23:43
Stare de alertă în China după ce s-ar fi găsit urme de Covid-19 în mai multe pachete cu calamari importate din Rusia
China e în stare de alertă după ce a importat calamari cu Covid-19. Foto: Pixabay

China este în alertă după s-ar fi descoperit pachete cu calamari infectate cu Covid-19, în condițiile în care alimentele erau importate din Rusia.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din China ar fi descoperit că firma care importa calamarul era din orașul Hunchun, astfel că importurile vor fi suspendate pentru o săptămână.

Administrația Vămilor a luat această decizie după ce a analizat mostrele de calamari, mostre care ar fi ieșit pozitive la testul Covid-19.

ADVERTISEMENT

Chinezii s-au speriat după ce au importat calamari infectați cu Covid-19 din Rusia

China suspendase doar în urmă cu o săptămână importurile de la un furnizor indonezian, pentru că s-ar fi descoperit urme de coronavirus pe ambajale de conțineau pește congelat, conform romaniatv.net.

Cu toate acestea, Organizația Mondială a Sănătății a declarat în nenumărate rânduri că nu există nicio dovadă că noul coronavirus se poate răspânndi prin intermediul alimentelor sau al ambalajelor.

ADVERTISEMENT

Microbiologul Alexandru Rafila explicase că spălatul ambalajelor este inutil, pentru că noul coronavirus nu se transmite prin mâncare sau prin ambalaje. Într-adevăr, există scenariul în care boala poate fi luată dacă ambalajul a fost infestat, însă e nevoie de o doză mare de Covid-19 pentru a infecta o persoană.

„Întreba cineva dacă e bine să dezinfecteze pachetele pe care le primește sau alimentele pe care le cumpără prin catering. E o prostie chestiunea asta! Este simplu. Se spală pe mâini și evita contaminarea, deci nu trebuie să dezinfecteze suprafața coletelor, pachetelor și așa mai departe.

ADVERTISEMENT

Lumea a intrat într-o fobie datorită necunoașterii. Vă spun că știu oameni care evita să ia mâncare prin sistemul de catering pe motivul că s-ar putea îmbolnăvi de coronavirus ceea ce nu s-a demonstrat nicăieri, adică este foarte clar că acest lucru nu se poate întâmpla”, declara Rafila în urmă cu câteva luni.

Întrebarea era pusă de un cititor, în contextul în care mulți români își spălau produsele cumpărate din magazin în momentul în care le aduceau acasă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!