ADVERTISEMENT
News

Starea de alertă din România va fi prelungită cu 30 de zile. Noi reguli pentru calcularea incidenței

Autor: Flaviu Popa | 10.02.2021 | 14:40
Starea de alertă din România va fi prelungită cu 30 de zile. Noi reguli pentru calcularea incidenței
România a prelungit starea de alertă. Sursa foto - ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Starea de alertă în România va fi prelungită cu 30 de zile, în timp ce focarele de Covid vor fi introduse în calcularea incidenței.

ADVERTISEMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat miercuri hotărârea care prevede prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă.

Hotărârea care va fi adoptată miercuri va propune prelungirea stării de alertă cu o perioadă de 30 zile, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile în România

„Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12.02.2021”, prevede articolul 1 al hotărârii.

Prin această hotărâre se propune păstrarea măsurilor de prevenție adoptate la nivel național și includerea focarelor de Covid-19 în momentul în care va fi calculată incidența privind răspândirea noului tip de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Toate restricțiile vor rămâne în vigoare, inclusiv obligativitatea măștii de protecție în spațiile publice și interdicția de circulație pe timpul nopții. Starea de alertă a fost prelungită ultima oară pe 13 ianuarie 2021.

De asemenea, vor rămâne în vigoare majoritatea restricțiilor de care cetățenii României trebuie să țină cont: menţinerea interdicţiei desfăşurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, menţinerea interdicţiei organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

ADVERTISEMENT

De asemenea se va propune menţinerea interdicţiei de circulaţie în interiorul localităţilor pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!