News

Starea de sănătate a lui ÎPS Pimen este „staționară”. Mesajul Părintelui Damaschin Dorneanul

07.05.2020 | 23:21
Starea de sanatate a lui IPS Pimen este stationara Mesajul Parintelui Damaschin Dorneanul
ADVERTISEMENT

Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul a dezvăluit care este starea de sănătate a Arhiepiscopului Pimen. Conform părintelui Damaschin Dorneanul, Pimen are o stare de sănătate „staționară”.

Starea de sănătate a lui ÎPS Pimen este „staționară”

ÎPS Pimen a fost intubat pentru că medicii s-au temut în urmă cu câteva zile pentru viața părintelui. Cu toate acestea, există șanse ca Pimen să își revină.

ADVERTISEMENT

„Momentan starea Înaltpreasfinției Sale este una staționară. A fost o depreciere, acum câteva zile, când s-a impus, așa cum ne-au anunțat medicii, manevra de intubare pentru a ajuta la o funcționare mai bună a plămânilor“, a explicat părintele la Radio Trinitas.

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ar putea oricând să le dea emoții medicilor, din cauza vârstei înaintate (90 de ani). Cu toate acestea, Pimen este așteptat înapoi în sânul Bisericii, după ce se va face bine.

ADVERTISEMENT

Medicii sunt într-adevăr și rezervați pentru că are o vârstă înaintată. Pe de altă parte, noi avem și așa un gând de nădejde, pentru că Înaltpreasfințitul nu a suferit de boli grave, nu a avut afecțiuni care să-și fi pus amprenta în mod deosebit pe starea de sănătate a Înaltpreasfinției Sale.

Anul trecut, când Părintele Arhiepiscop Pimen a împlinit 90 de ani, el spunea că se simte binecuvântat, că este un om fericit pentru că n-a cunoscut medic la pat. El n-a fost niciodată internat în spital.

ADVERTISEMENT

Doar afecțiuni, așa, sezoniere, sau poate unele minore care vin odată cu vârsta. Dincolo de toate, este nevoie de multă rugăciune ca Dumnezeu să aibă grijă de Părintele Arhiepiscop Pimen”, a completat Damaschin Dorneanul, conform DC News.

ÎPS Pimen se află la București de trei săptămâni

ÎPS Pimen a fost transportat cu un elicopter la București, de la Suceava, în urmă cu aproximativ trei săptămâni. O parte a opiniei publice s-a scandalizat, considerând că Pimen a avut parte de un regim preferențial.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, liderul bisericii Sucevene a dat dovadă mereu de iubire pentru semeni. „Dacă este să spun ce am iubit mai mult, este că am iubit să fiu ascultător și să fac lucrul, cum se spune, ca pentru Dumnezeu”, declara Pimen într-un interviu acordat basilica.ro, înainte de a fi internat.

ADVERTISEMENT
Tags: