News

Incident la Palatul Buckingham. Un bărbat a fost arestat după ce a comis un gest stupid

Incident la Palatul Buckingham, cu câteva zile înaintea încoronării Regelui Charles al III-lea. Bărbat, arestat după ce a comis un gest stupid.
03.05.2023 | 07:02
Incident la Palatul Buckingham Un barbat a fost arestat dupa ce a comis un gest stupid
Incident la Palatul Buckingham, cu câteva zile până la încoronarea regelui Charles al III-lea. Gest stupid comis de un bărbat. Sursa foto: Twitter.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cu doar patru zile până la încoronarea Regelui Charles al III-lea, un incident ciudat a avut loc la Palatul Buckingham. Un bărbat a fost arestat, marți seară, după ce a comis un gest stupid.

Incident la Palatul Buckingham, cu câteva zile până la încoronarea regelui Charles al III-lea. Gest stupid comis de un bărbat

Sâmbătă, 6 mai 2023, la abația Westminster, Regele Charles urmează să fie încoronat alături de regina consoartă Camilla. Totul se va desfășura în cadrul unei ceremonii fastuoase.

ADVERTISEMENT

Cu doar câteva zile până la acest weekend, unul bogat de sărbători organizate în cinstea noului monarh, un eveniment neobișnuit a avut loc în zona Palatului Buckingham, din Londra.

Marți seară, în jurul orei locale 19.00, un individ suspectat că ar avea asupra sa un cuţit, a fost arestat. Acesta se apropiase de porţile Palatului Buckingham aruncând în interior nişte cartuşe, transmite Sky News.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții palatului Buckingham au confirmat că nici Regele, nici soția sa, Regina Consoartă, nu se aflau în clădire în momentul producerii incidentului de ieri seara.

Bărbatul arestat nu a fost violent. El doar s-ar fi apropiat de porțile palatului, unde a aruncat obiectele. Apoi a fost arestat în jurul orei 19.00. Obiectele ”au fost recuperate și vor fi duse la examinare de specialitate”, a anunțat poliția londoneză.

ADVERTISEMENT

În prezent, evenimentul produs în Marea Britanie nu este tratat ca fiind legat de un act terorist. Autoritățile îl consideră un incident izolat având la origine o persoană cu probleme de sănătate mintală.

Inspectorul-șef al Poliției Metropolitane, Joseph McDonald, a declarat: ”Ofițerii au acționat imediat pentru a-l reține pe bărbat, iar acesta a fost luat în custodia poliției. Nu s-au raportat niciun foc de armă tras sau vreo rănire a ofițerilor sau a membrilor publicului. Ofițerii rămân la fața locului și se fac cercetări suplimentare”.

ADVERTISEMENT

Explozie controlată în fața Palatului Buckingham

Poliția britanică mai anunță că un perimetru de securitate a fost stabilit după ce asupra bărbatului a fost găsită o pungă suspectă. De asemenea, specialiștii aflați la faţa locului au efectuat o explozie controlată, ”ca măsură de precauție“, au adăugat polițiștii într-un comunicat.

Măsurile de securitate luate pentru a proteja oficialitățile și publicul la evenimentul din weekend sunt printre cele mai importante din ultimii ani. În Londra vor fi folosiţi lunetişti pe acoperiş şi agenţi sub acoperire, precum şi detectoare asemănătoare celor de pe aeroport. În plus, va fi declarată o interdicție de zbor deasupra centrului Capitalei Angliei.

ADVERTISEMENT