Fotbal intern

Starea de urgenţă îi panichează pe străinii din Liga 1: “Vor să plece acasă! Se tem că se închid aeroporturile”

14.03.2020 | 22:37
Starea de urgenta ii panicheaza pe strainii din Liga 1 Vor sa plece acasa Se tem ca se inchid aeroporturile
ADVERTISEMENT

Lucrurile se complică în România, iar escaladarea crizei în ceea ce privește răspândirea coronavirus a dus la măsuri extrem, precum decretarea, începând de luni, 16 martie, a stării de urgență pe întreg teritoriul țării. Acesta lucru le dă frisoane jucătorilor străini din Liga 1, care se tem că nu vor putea pleca la familiile lor în următoarea perioadă.

Străinii din Liga 1, panicați de starea de urgență: “Vor să plece acasă! Se tem că se închid aeroporturile”

Sâmbătă, 14 martie, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va decreta, începând de săptămâna viitoare, stare de urgență în țara noastră, ca urmare a efectelor pandemiei de coronavirus. Cu această ocazie, șeful statului i-a rugat pe cetățeni să respecte măsurile pentru a ieși cât mai repede din situația asta.

ADVERTISEMENT

Cum timp de cel puțin 30 de zile drepturile și libertățile cetățenilor României vor putea fi restrânse, fotbaliștii celor de la FC Botoșani se tem pentru faptul că nu vor mai putea să iasă din țară.

”Situația e complicată rău. Marea majoritate a cluburilor au lotul format din mulți străini. E o realitate. Vă dați seama că jucătorii vor să plece, primesc mesaje de la ei din minut în minut. E dificil. Mă gândesc că dacă trebuie să îi chem la antrenament, vor intra în carantină 14 zile și îi pierd.

ADVERTISEMENT

Trebuie să iau o decizie dificilă în ceea ce îi privește. Aș fi tentat să le dau drumul. Uman, nu mă pot împotrivi. Înțeleg ce înseamnă să fii cu gândul la familie. Astăzi le-am dat liber, pentru că pregătisem deplasarea la Craiova și considerasem că au nevoie de câteva zile de repaus.

Au intrat puțin în panică, pentru că mâine este ultima zi în care ar putea părăsi țara. Cea mai importantă este viața. Le e teamă că se închid aeroporturile, că se închid orașele. Panica e foarte greu de controlat. Ne-ar ajuta enorm un semn din partea Federației”, a declarat Marius Croitoru la TV Digi Sport.

ADVERTISEMENT

FC Botoșani, club cu foarte mulți străini

Cum Liga 1 are șanse minime de a mai programa meciuri în următoarea perioadă, străinii de la Botoșani au luat în calcul să plece temporar spre țările lor.

Clubul din Moldova este una dintre echipele din liga internă cu foarte mulți străini.

  • Hidajek Hankic, Mario Ebenhofer (Austria)
  • Stefan Ashkovski (Macedonia)
  • Bryan Mendoza (Argentina/Italia)
  • Enriko Papa, Realdo Fili (Albania)
  • Reagy Ofosu (Germania/Camerun)
  • Marko Dugandizic (Croația)
  • Minas Chalkiadakis (Grecia)
ADVERTISEMENT

Ce efecte are starea de urgență la nivelul transporturilor

Prin starea de urgență unele atribuții ale administrației locale sau centrale pot trece în competența instituțiilor civile sau militare însărcinate cu aplicarea stării de urgență. În cazul de față, vor fi lărgite atribuțiile poliției, iar armata ar putea fi antrenată în eforul de combatere a epidemiei și în măsurile coercitive prin care populației i se cere să respecte anumite măsuri.

Transporturile și căile de comunicații vor fi destinate, în primul rând, pentru forțele militare sau civile implicate în gestionarea stării de urgență. Poate fi dispusă și închiderea frontierei de stat, parțială sau totală, sau introducerea unor măsuri suplimentare de control. Se pot dispune și măsuri de limitare a circulației persoanelor și bunurilor în interiorul țării.

Populația și agenții economici sunt obligați să respecte măsurile impuse de autoritățile competente să gestioneze starea de urgență, inclusiv aspecte pe care, în mod obișnuit, nu pot fi reglementate de către autorități.

ADVERTISEMENT