News

SUA speră să relaxeze restricțiile impuse populației în jurul datei de 1 mai: “Vedem lumina de la capătul tunelului”

13.04.2020 | 00:08
SUA spera sa relaxeze restrictiile impuse populatiei in jurul datei de 1 mai Vedem lumina de la capatul tunelului
ADVERTISEMENT

Data țintă a relaxării restricțiilor generate de epidemia de coronavirus  în Statele Unite este 1 mai, a anunțat Stephen Hahn, șeful Administrației pentru alimente și medicamente (FDA). Hahn a precizat că nu este totuși încă certă respectarea acestui termen, informează Reuters, preluată de Agerpres.

Previziuni contradictorii privind relaxarea restricțiilor

Vedem lumina de la capătul tunelului”, a afirmat Stephen Hahn pentru ABC, precizând că ”siguranţa şi binele poporului american trebuie să aibă prioritate şi să determine deciziile luate”.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Anthony Fauci, epidemiologul-șef al SUA, a afirmat pentru CNN că se observă nu doar o aplatizare a curbei de răspândire a virusului, ci chiar începutul unei scăderi. Însă autoritățile așteaptă ca declinul să fie unul foarte clar. ”Ulterior ne putem gândi cum putem ţine virusul la distanţă şi să prevenim un reviriment”, a spus Fauci.

Discuția despre relansarea  activității economice a fost reluată de oficiali ai administrației Donald Trump după ce un grafic realizat de o universitate americană a revizuit previziunile de mortalitate la 60.000 până pe 4 august, după ce predicția anterioară se referea la cel puțin 100.000 de morți, cu condiția menținerii măsurilor de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

Alte previziuni oficiale, publicate în New York Times și confirmate apoi de Ministerul Securității Interne, arată că ridicarea interdicțiilor de circulație după numai 30 de zile ar genera un nou val de infecții.

Statele Unite a devenit țara cu cele mai multe victime din cauza coronavirusului, depășind Italia. Conform BBC, americanii au 20.608 morți, în timp ce în Italia sunt 19.468, după ce în ultimele 24 de ore s-au raportat 619 decese.

ADVERTISEMENT