Life

Stația de metrou din București unde se află un raft cu cărți. Călătorii le pot împrumuta

Care este stația de metrou din Capitală unde se găsește un raft cu cărți. Oamenii le pot răsfoi în timpul călătoriilor.
17.02.2024 | 17:45
Statia de metrou din Bucuresti unde se afla un raft cu carti Calatorii le pot imprumuta
Care este stația de metrou din Capitală unde se găsește un raft cu cărți. Oamenii le pot răsfoi în timpul călătoriilor. Sursa foto: Facebook. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Stația de metrou din București unde se află un raft cu cărți. Călătorii le pot împrumuta atunci când se deplasează sau chiar le pot lua acasă. Cui aparține inițiativa care are șanse foarte mari să se extindă și în alte locuri.

Care este stația de metrou din Capitală unde se găsește un raft cu cărți. Oamenii le pot răsfoi în timpul călătoriilor

Care este stația de metrou din Capitală unde se găsește un raft cu cărți. Oamenii le pot răsfoi în timpul călătoriilor începând cu data de 15 februarie 2024. Manuscrisele aparțin Bibliotecii Metropolitane București.

ADVERTISEMENT

Spațiul de depozitare este pus la dispoziție de Metrorex, proiectul cultural fiind unul inedit pentru țara noastră. Oamenii au primit foarte bine această colaborare și chiar s-au interesat de titlurile pe care le pot citi.

Toate persoanele care ajung în stația Piața Unirii pot lua aceste cărți care au teme diverse și autori diferiți. În felul acesta parteneriatul dintre cele două instituții își propune să ajungă la cât mai mulți oameni.

ADVERTISEMENT

Inițiativa a plecat de la cele mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică. Acestea indică faptul că aproximativ 11,1 milioane de români au declarat că nu au citit nicio carte în ultimul an, din diverse motive, inclusiv lipsa timpului sau interesului.

„Considerăm esenţial să explorăm noi modalităţi de a încuraja lectura în rândul populaţiei. Parteneriatul cu Metrorex ne va permite să ajungem la un public larg şi divers”, au declarat reprezentanții Bibliotecii Metropolitane București.

ADVERTISEMENT

 Biblioteca de la metrou, un proiect pilot

Biblioteca de la metrou este un proiect pilot care își propune să ajungă la cât mai multe persoane. Raftul de la Piața Unirii nu va fi singurul pentru că în perioada următoare vor apărea spații de depozitare și în alte stații.

„Scopul proiectului  este acela de a valorifica momentele petrecute de călători în tranzit, pentru a le oferi oportunitatea de a descoperi și a se bucura de lectură, contribuind astfel la creșterea volumului de lectură și la promovarea culturii.

ADVERTISEMENT

Cărțile vor putea fi consultate pe loc sau vor putea fi împrumutate acasă, condiția fiind ca ele sa fie aduse înapoi sau să fie înlocuite cu alte cărți”, au scris reprezentanții Bibliotecii Metropolitane București pe Facebook.

ADVERTISEMENT