News

Video. Stația de metrou Tudor Arghezi, inaugurată miercuri. Cum vor circula trenurile pe noul tronson

Vești bune pentru locuitorii din Capitală: miercuri, 15 noiembrie, este inaugurată stația de metrou Tudor Arghezi. Cum vor circula trenurile pe noul tronson.
15.11.2023 | 11:28
Video Statia de metrou Tudor Arghezi inaugurata miercuri Cum vor circula trenurile pe noul tronson
Miercuri este inaugurată stația de metrou Tudor Arghezi. Trenul va veni în stație la interval de 8 minute. Sursa foto: Daniel Băluță/Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de miercuri, 15 noiembrie, este inaugurată stația de metrou Tudor Arghezi pe Magistrala M2 Berceni – Pipera. Lucrările la noua stație au fost realizate de Primăria Sectorului 4 și s-au finalizat în decembrie 2022.

Miercuri este inaugurată stația de metrou Tudor Arghezi. Trenul va veni în stație la interval de 8 minute

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul din Sectorul 4, Daniel Băluță, spune că de miercuri, de la ora 11:30, trenurile de metrou vor ajunge și în noua stație Tudor Arghezi, ”pe care comunitatea Sectorului 4 a construit-o de la zero pe Șoseaua Berceni”.

ADVERTISEMENT

Încă de luna trecută, directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuş, a afirmat că circulaţia se va face într-un sistem de tip pendulă, de la staţia Tudor Arghezi la staţia Berceni, urmând ca preluarea fluxului de călători să se facă în lung, de la staţia Berceni până la staţia Pipera.

Trenul de metrou va circula pe o singură linie și va veni în stație la interval de 8 minute. De notat că, lângă stația de metrou, a fost construită o parcare park & ride de 350 de locuri. Aici, cei care locuiesc în Popești-Leordeni, Berceni și alte localități din jur, pot lăsa mașina și pot intra în centrul Bucureștiului cu metroul.

ADVERTISEMENT


Atenție, se închid ușile! Urmează stația Tudor Arghezi! De mâine, de la ora 11:30, trenurile de metrou vor ajunge și în noua stație Tudor Arghezi, pe care comunitatea Sectorului 4 a construit-o de la zero pe Șoseaua Berceni!

Invit bucureștenii și nu numai să folosească această facilitate de transport ecologică și nepoluantă și să străbată orașul, de la un capăt la altul, în cel mai scurt timp posibil. Astfel, cel puțin 350 de mașini nu vor mai intra în Sectorul 4, ci vor rămâne în parcarea de tip park&ride pe care am amenajat-o pe Șoseaua Berceni”, a scris primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, marți, pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Edilul social democrat a mai precizat că tariful pentru parcare este în intervalul orar 07:00 – 19:00 de 3 lei pe întreg intervalul, iar în afara acestui interval, tariful este 3 lei/oră.

Daniel Băluță: ”Stația de metrou Tudor Arghezi, singura construită vreodată în România de către o autoritate locală”

Această lucrare de infrastructură a costat 50 de milioane de euro. De precizat că linia de metrou și stația Tudor Arghezi sunt construite la suprafață. Investiția s-a făcut cu fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

ADVERTISEMENT

Luna trecută, același edil Băluță sublinia că stația de metrou Tudor Arghezi este ”singura construită vreodată în România de către o autoritate locală”. Aceasta este ”exemplul perfect al motto-ului comunității noastre: hai că se poate”, a mai punctat primarul.

ADVERTISEMENT
Tags: