News

Statistică uluitoare despre mobilizarea din Rusia, oferită de opoziție. O cincime dintre recruții morți nici măcar nu au ajuns pe front

Mobilizarea în Rusia: O cincime dintre cei luați în armată din ordinul lui Vladimir Putin nici măcar nu au ajuns pe front, murind în spatele liniilor
03.11.2022 | 16:55
Statistica uluitoare despre mobilizarea din Rusia oferita de opozitie O cincime dintre recrutii morti nici macar nu au ajuns pe front
O cincime dintre recruții morți nici măcar nu au ajuns pe front Foto: RFE
ADVERTISEMENT

Potrivit calculelor jurnaliştilor ruşi de la publicația de opoziție Novaia Gazeta Europe, pe baza datelor oficiale, peste 100 de soldaţi ruşi au murit din 21 septembrie, data la care Vladimir Putin a decretat mobilizarea. Ce este mai neverosimil este că o cincime dintre ei nici măcar nu au ajuns să lupte cu arma pe front.

34 de ani, vârsta medie a morților mobilizați

Primele informații despre moartea recruților au început să sosească imediat după decretul de mobilizare, când aceștia nu ajunseseră încă pe front. Cauzele morții sunt bătăile, alcoolul, drogurile, sinuciderile și accidentele.

ADVERTISEMENT

Potrivit Novaia Gazeta Europe, rușii mobilizați au început să moară pe front la începutul lunii octombrie. În unele cazuri, de la mobilizare până la moartea acestora pe câmpul de luptă au trecut doar 9-10 zile. Majoritatea morților sunt din Uralilor și fără nicio experiență de luptă anterioară, arată statisticile. “Din 21 septembrie, peste 100 de persoane mobilizate au murit pe front și în spatele frontului. Se știe numele a 89 dintre ele și faptul că majoritatea morților sunt din Urali. Numai în regiunea Sverdlovsk, rudele au primit vestea a cel puțin 24 de decese“, mai scrie publicația de opoziție.

Jurnaliștii au raportat numărul rușilor decedați pe baza rapoartelor oficialilor din mass-media, a documentelor și a mesajelor despre înmormântare apărute pe rețelele de socializare. Ei notează că, cel mai probabil, numărul real al morților mobilizați este mult mai mare decât estimările lor.

ADVERTISEMENT

În total, 23 de persoane, adică aproximativ o cincime dintre cei mobilizați, nu au murit pe front, ci în timpul pregătirilor pentru lupte, conform statisticilor făcute de jurnaliști, din cauze care nu au nicio legătură cu războiul, ci mai degrabă cu viciile sau diverse probleme personale.

Vârsta medie a morților mobilizați este de 34 de ani. Cea mai în vârstă persoană despre care se știe că a murit avea 48 de ani. Este vorba despre Mihail Kulinicenko din republica siberiană Hakasia, care a murit „din cauza unei boli”, în circumstanțe neclare. Cel mai tânăr mobilizat mort este Igor Urvanțev, din regiunea Celiabinsk, care avea doar 21 de ani și era tatăul unui bebeluș de patru luni.

ADVERTISEMENT