Life

Stațiunea aflată la doar două ore de România care a atras sute de mii de turiști români. Super oferte: prețuri mici, all inclusive, hoteluri de 5 stele

Ce stațiune care se află la doar două ore de țara noastră a atras sute de mii de turiști români. S-au bucurat de super oferte.
03.11.2023 | 23:45
Statiunea aflata la doar doua ore de Romania care a atras sute de mii de turisti romani Super oferte preturi mici all inclusive hoteluri de 5 stele
În această stațiune încă se face plajă. Sursa foto: Tour Scanner
ADVERTISEMENT

O stațiune faimoasă, care se află la doar două ore de țara noastră, a atras în acest an sute de mii de români. Serviciile de cazare li s-au părut mult mai avantajoase în sezonul estival. Totodată, chiar și acum, în noiembrie, românii merg în celebra destinație, pentru a se bucura de…plajă și soare.

Stațiunea aflată la doar două ore de România care i-a cucerit pe români

Statisticile realizate de reprezentanții în turism arată că românii sunt printre principalii turiști dintr-un oraș foarte popular. Localnicii spun că se întâlnesc în fiecare zi cu cetățeni de ai noștri, care vin aici deoarece pot avea cazări mai ieftine și nu plătesc pentru mâncare și băutură.

ADVERTISEMENT

Aproape trei miliarde de euro românii au cheltuit de la începutul lui 2023 și până în prezent pe vacanțe peste hotare. Destinația preferată a fost Antalya, în care poți ajunge foarte rapid cu avionul, pe o rută directă, în doar 1 oră și 45 de minute.

Peste 400.000 de români au vizitat Antalya de la începutul anului

Concret, cifrele atestă că nu mai puțin de 430.000 de români au venit în Antalya pentru concedii, mini-vacanțe sau citybreak-uri. Le-a surâs ideea de o cazare mai ieftină, cu oferte all inclusive sau ultra all inclusive, datorită cărora nu au fost nevoiți să achite și bani pentru mâncare, băuturi sau pentru minibar.

ADVERTISEMENT

”Nu avem o clădire principală. Clădirile noastre sunt grupate, în stil tradiţional turcesc. Acesta e motivul pentru care turiştilor le place atât de mult! Restaurantul nostru e deschis 23 de ore. O singură oră nu ai ce se mănânci! 

E all inclusive. Ultra all inclusive! Nu plăteşti pentru mâncare, pentru băuturi, pentru minibar. Totul e gratis pentru oaspeţii noştri”, a declarat pentru Observator, Onur Kilic, reprezentant resort.

ADVERTISEMENT

Ce îi atrage pe români la Antalya

Facilitățile turistice din Antalya sunt atât pentru adulți, cât și pentru copii sau o familie întreagă. Toți aceștia s-au arătat foarte interesați și de preparatele culinare turcești. ”Avem multe facilităţi pentru familii. Nu doar pentru copii, ci şi pentru adulţi. E o atmosferă foarte plăcută. Mâncărurile noastre sunt un punct forte”, a declarat pentru aceeași sursă și Atalay Arslan, manager de hoteluri.

Nu în ultimul rând, plaja și liniștea din Antalya sunt o altă atracție pentru turiștii români. Îi încântă ideea de a sta la soare, în plin anotimp de toamnă, în noiembrie, într-o lună când de obicei este foarte frig. ”Vin pentru plajă. Şi linişte. În resort am tot ce-mi trebuie”, a declarat un turist.

ADVERTISEMENT

”Condiţiile de aici sunt foarte bune. Stai aici o săptămână, relax. 5 stele, întotdeauna”/”Când mă gândesc la Antalya, mă gândesc la calitatea serviciilor. Îmi place că e şi foarte aproape de Bucureşti”, au mai spus alți turiști români.

Pe lângă turiști români, în Antalya se află și români care sunt stabiliți în zonă de ani buni. Este și cazul Rodicăi Oskay, care lucrează la un complex din Belek. Ea a mărturisit că ”în fiecare zi” are de a face cu conaționali. ”Am venit în anul 2000. M-am căsătorit şi sunt de 24 de ani. Am trei copii. Împreună cu soţul lucrez” , a precizat Rodica Oskay.

La cât de mulți turiști din România vin anual în Antalya, localnicii deja s-au obișnuit cu limba noastră și chiar au început să o înțeleagă.Ne putem conecta cu românii, ne înţelegem unii pe alţii”, a declarat și Yunus Oskay, angajatul unui resort.

ADVERTISEMENT
Tags: