Life

Stațiunea din România aflată în mare pericol. Pământul a luat-o la vale, localnicii sunt disperați

Destinația turistică din țara noastră care se află sub un risc uriaș. Alunecările de teren îi sperie pe oamenii din zonă.
14.02.2024 | 21:30
Statiunea din Romania aflata in mare pericol Pamantul a luato la vale localnicii sunt disperati
Destinația turistică din țara noastră care se află sub un risc uriaș. Alunecările de teren îi sperie pe oamenii din zonă. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Stațiunea din România aflată în mare pericol. Pământul a luat-o la vale, localnicii sunt disperați pentru că multe case au fost distruse. Pe cine dau vina persoanele din această regiune foarte apreciată din punct de vedere turistic.

Destinația turistică din țara noastră care se află sub un risc uriaș. Alunecările de teren îi sperie pe oamenii din zonă

Destinația turistică din țara noastră care se află sub un risc uriaș. Alunecările de teren îi sperie pe oamenii din zonă de câteva luni bune, însă nici în prezent lucrurile nu au fost rezolvate de autoritățile locale.

ADVERTISEMENT

Satul care este în mare pericol este Slănic din județul Prahova, căutat pentru salina naturală și aerul curat. Din păcate, încă de anul trecut localnicii trăiesc o mare dramă. Multe case situate deasupra salinei au fost distruse.

Oamenii povestesc că se aud constant trosnete din toate părțile și locuințele sunt pline de fisuri. Foarte mulți riscă să își piardă complet casele din cauza alunecărilor de teren provocate, cel mai probabil, de mina de sare.

ADVERTISEMENT

Cei care stau în această stațiune turistică din România acuză autoritățile locale care nu ar depune suficiente eforturi pentru a-i ajuta având în vedere condițiile în care trăiesc la ora actuală. Alunecările de teren au dus deja la formarea unor gropi uriașe.

Care este cauza alunecărilor de teren din Slănic, Prahova

Reprezentanții administrației locale consideră că principala cauză a alunecărilor de teren din Slănic este un curs de apă care trece pe sub locuințele din zonă. Apa s-ar fi infiltrat în zăcămintele de sare și ar fi produs acest fenomen.

ADVERTISEMENT

De aceeași părere sunt și localnicii din județul Prahova care arată cu degetul spre salină. Oamenii sunt foarte speriați și trăiesc cu teama să nu se întâmple ceva rău pentru că pământul riscă să provoace un adevărat dezastru.

„Nu mai pot de suparare. Pereții s-au crăpat si toată munca mea riscă să fie înghițită de pământ în orice moment. Stăm exact deasupra salinei. Sub noi sunt galeriile. Nu știu ce să mai zic, sunt disperată.

ADVERTISEMENT

Stau aici de 12 ani, casa e din cărămidă, construită în 1974. Așa ceva nu mi-a fost dat să trăiesc. Noaptea dorim cu schimbul, eu și soțul. Stăm de pază să nu cumva să ne înghită pământul cu casă cu tot. La fel e și la vecinii mei.

Unii s-au mutat la rude. Verișoara mea și-a luat soțul paralizat și a plecat la bloc. Îi era frică să mai stea în casă. Și mie îmi e groază, dar nu am unde să mă duc”, a spus o femeie din zonă, conform observatorulph.ro.

ADVERTISEMENT